Stefan Sanderling i Martina Filjak u Dvoru!
Piše: redakcija On 7 ruj., 2015 At 03:08 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Dubrovnik…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Martine Filjak

Martina FiljakPrva polovica Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto je prošao, a u trećem tjednu će biti četiri koncerta podjednako uspješnih glazbenika i kvalitetnog programa.
Tako će treći tjedan započeti koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Martine Filjak, jedne od najdarovitijih hrvatskih glazbenica mlađe generacije koja svojom strastvenom svirkom i tehničkom perfekcijom osvaja međunarodnu javnost. Martina Filjak je dobitnica Zlatne medalje na renomiranom natjecanju u Clevelandu, a u Hrvatskoj je, između ostalog nagrađena prestižnom nagradom Milka Trnina, te Orlandom na DLJI.
Koncertom u Kneževim dvorima utorak 8. rujna s početkom u 21,00 sati će ravnati Stefan Sanderling, koji 90-ih postaje jedan od najmlađih Stefan Sanderlingnjemačkih dirigenata Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam ikad, čime gradi uspješnu dirigentsku karijeru te nastupa po čitavom svijetu s uglednim svjetskim orkestrima.
Ulaznice su dostupne online na portalu www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra (Slanica), KICu Luža, turističko info centru Stradun, turističkoj agenciji Perla Adriatica, gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom.
Program za utorak 8. rujna: W.A. Mozart – Simfonija br. 40 u g molu, L. van Beethoven – Koncert za klavir i ork. br. 5 u Eb duru

Foto: Press

comment closed