fbpx

Sultan Omana obožava Zagrebačku filharmoniju!

Qaboos bin Said Al Said…

Oba koncerta u Omanu bila su rasprodana, a publika je dugim aplauzom nagradila orkestar

Kraljevska operna kuca, SultanZagrebačka filharmonija održala je dva velika koncerta u Omanu. Sultan Qaboos bin Said Al Said i Oman ponovno su iskazali povjerenje i želju poslušati Zagrebačku filharmoniju u Kraljevskoj opernoj kući Muscat.
– Na poziv sultana Qaboosa bin Saida Al Saida, koji je veliki ljubitelj klasične glazbe i umjetnosti te je prema njegovoj narudžbi Operna kuća i izgrađena, Zagrebačkoj filharmoniji ponovni poziv za nastup je prije Sultan Omanasvega bila velika čast i pokazatelj da je naš orkestar uistinu promotor glazbene umjetnosti kako u Hrvatskoj, tako i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu.
Građani jugoistočnog vrha Arapskog poluotoka još su jednom su pokazali da vole naš orkestar, a to su i dokazali i svojim prisustvom na čak dva koncerta koje je Zagrebačka filharmonija održala u ovoj naopremljenijom dvorani u svijetu – ponosni su u Zagrebačkoj filharmoniji.  Oba koncerta u Omanu bila su rasprodana, a publika je dugotrajnim aplauzom nagradila orkestar. Sultan Omana, kao što je spomenuto, veliki je poklonik glazbe te je u izgradnju operne kuće uložio je šest milijardi eura! Unutrašnjost dvorane opremljena je prema najvišim glazbenim standardima, ali i najsuvremenijom tehnologijom – nasloni stolaca imaju ugrađene video ekrane na kojima se projicira prijevod teksta koji se izvodi i to s mogućnošću odabira engleskog, arapskog ili jezika originala izvedbe.

Foto: Press, Press arhiva – Khalid Al Busaidi, Royal Opera House Muscat