Svečano održan Dan otvorenog trga

Zagreb…

Kulturni program Dan otvorenog trga je Trg ispred HNK u Zagrebu pretvorio u najveću pozornicu u gradu

Dan otvorenog trgaManifestacija Dan otvorenog trga, koji šestu godinu zaredom organizira Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, ove se godine održavao u sedam institucija Trga Republike Hrvatske, koje su tom prilikom otvorile svoja vrata za građanstvo, uz bogat kulturni program.
Dan otvorenog trga započeo je danas, u subotu, 28. rujna u 11.00 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Dan otvorenog trgaU ovogodišnjem programu Dana otvorenog trga sudjelovali su: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu sa svojim sastavnicama – Akademijom dramske umjetnosti i Muzičkom akademijom, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Hrvatski školski muzej, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Muzej za umjetnost i obrt i domaćin Grad Dan otvorenog trgaZagreb. Građani su na jednom mjestu vidjeli Zbor Opere HNK u Zagrebu koji je izveo Nabucco, Va pensiero, G.Verdija te arije iz opere Madama Butterfly, G.Puccinija kao i Zbor Cigana iz opere Trubadur G.Verdija.
Ansambl Drame HNK u Zagrebu izveo je glazbeni brojeve i ulomke iz predstave Tko pjeva zlo ne misli u režiji Renea Medvešeka te najavio premijeru predstave Tri sestre u režiji Bobe Jelčića.
Balet HNK u Zagrebu razveselio je posjetitelje koji su mogli pogledati baletne vježbe uz vodstvo prof. Vladimira. U HNK u Zagrebu publici je predstavljen program Od pera do opere dirigenta Alana Bjelinskog u izvedbi orkestra i zbora Opere HNK u Zagrebu te uz klavirsku pratnju Vjekoslav Babić.
Kulturni program koji je Trg ispred HNK u Zagrebu pretvorio u najveću pozornicu u gradu trajao je do 13.30 sati.

Foto: Press – Mara Bratoš