fbpx

Tena Štivičić izabrana za ženu godine!

Zagreb…

Tena ŠtivičićPod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji časopisa Zaposlena, 15. srpnja 2015. godine održan je tradicionalan izbor za ‘Ženu godine’. Pet kandidatkinja, Rosa Karlić, Tena Štivičić, Katarina Džale, Martina  Čuljak i Gordana Deranja, koje su tijekom protekle godine, kroz svoju profesiju dale doprinos većoj vidljivosti žena u hrvatskom društvu časopis Zaposlena izdvojio je i predstavio na ovogodišnjem izboru za ženu godine. Znanstvenica s radovima u najboljim časopisima, dramska Tena Štivičićspisateljica s tekstovima na svjetskim pozornicama, modna dizajnerica koja prodaje na najvećim tržištima, humanitarka koja je postala i ‘Europljanka godine’, menadžerica koja uz plasman brodova na svjetska mora vodi i Hrvatsku udrugu poslodavaca. Zajedničko im je to da su uspjeh, znanje i kreativnost potvrdile i izvan granica Hrvatske. Jednom riječju one su izvrsne – istaknula je Ana Gruden glavna urednica i autorica projekta.
Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba, pokrovitelja izbora, Milan Bandić koji je tom prigodom pozdravio ovaj jedinstven projekt.
Ana Gruden zahvalila je partnerima projekta na podršci te na kraju svečanosti proglasila Tenu Štivičić za ‘Ženu godine 2015’.
Ovogodišnjem izboru odazvali su se brojni poznati gosti iz političkog, poslovnog te javnog života: gradonačelnik Tena ŠtivičićGrada Zagreba Milan Bandić, predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, veleposlanica Francuske Michele Boccoz, saborska zastupnica Gordana Sobol, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, Borka Bobovec, pomoćnica ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja, Irena Matković, ravnateljica Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, te mnoge druge osobe iz poslovnog i javnog života poput Vesne Škare Ožbolt, Dijane Pleštine, Dubravke Vrgoč, Elizabete Gojan, Vlaste Pavić, Branke Valentić, Mile Elegović, Lee Dekleve, Ozrena Grabarića, Marije Radonić, Vedrane Kašić Jelušić, Suzane Brenko, Sine Karli, Željka Žutelije i mnogih drugih, a program je vodila poznata voditeljica Iva Šulentić.
Iz obrazloženja odluke:
Tena Štivičić postigla jedan od najvećih uspjeha suvremene hrvatske drame u svijetu. U ožujku ove godine u New Yorku je primila je prestižnu nagradu Susan Smith Blackburn za svoju dramu ‘3 zime’. Najstariju i najcjenjeniju nagradu koja se dodjeljuje dramskim spisateljicama s engleskog govornog područja, dobila je za dramu  koja je imala premijeru u londonskom National Theatreu krajem prošle godine. Uz Ivanu Sajko, Tena Štivičić najizvođenija je hrvatska dramska autorica u prvom desetljeću trećeg tisućljeća. Povodom obilježavanja pedesete obljetnice postojanja legendarnog teatra Royal Court 2006. Tena Štivičić je uvrštena, po izboru BBC-a i Royal Courta, među pedeset mladih dramskih pisaca koji će obilježiti sljedećih pedeset godina kazališta u Velikoj Britaniji.

Foto: Press