fbpx

Lisinski i Zagrebačka filharmonija predstavili programe

Zagreb…

Najavili su najveće svjetske orkestre, dirigente i soliste

Zagrebačka filharmonijaRavnatelj KD Vatroslav Lisinski, Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, uz nazočnost gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića danas su na konferenciji za novinare u Lisinskom predstavili svoje programe u sezoni 2015./2016.
Bandić je pozdravio prisutne te izrazio zadovoljstvo što su snage udružili Zagrebačka filharmonija i Lisinski jer su ponos Zagreba.

145 godina orkestra Zagrebačke Milan Bandićfilharmonije

U obljetničkoj godini Zagrebačka filharmonija pripremila je atraktivan glazbeni program. Kroz poznata tri ciklusa (Crveni, Bijeli i Plavi) i gotovo 40 koncertnih premijera, najavljena su velika dirigentska i solistička imena. Tako orkestar nastavlja suradnju s jednim od najvećih dirigenata današnjice – uglednim Maestrom Dmitrijem Kitajenkom, ali i s miljenikom zagrebačke publike Kazushijem Onom koji će u Zagrebu dirigirati grandioznom Mahlerovom 7. simfonijom. Osim sjajnih solista iz redova orkestra Zagrebačke filharmonije, posebno je značajan nastup trenutno najtraženijeg svjetskog flautista Emmanuela Pahuda, kao i violinista Sergeja Krylova, violončelistice Monike Leskovar , izuzetnog mladog udaraljkaša Filipa Merčepa te virtuozni nastupi pripadnika svjetske pijanističke elite: Rubena Dalibaltayana, Christophera Parka,  Yeol Eum Son i Lise Smirnove.
Zagrebačka filharmonijaU suradnji s Kinom Europa, popularni Filmski ciklus ove će godine ponuditi hit naslove iz „tvornice filmova“ legendarnog Bustera Keatona, a za mališane (i one koji se tako osjećaju) bit će prikazan, i uz pratnju orkestra izveden film Mališan (The Kid) Charlieja Chaplina. Program obiluje djelima iz majstorskih pera najvećih skladatelja u povijesti glazbe pa će tako, na radost svih ljubitelja klasične glazbe, sezona 2015./2016. proteći u znaku Mozarta, Brahmsa, Beethovenova, Mahlera, Dvoraka, Verdija…

I u obljetničkoj godini Zagrebačka filharmonija dat će svoj doprinos humanitarnim akcijama kroz koncerte u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina,  Rotary clubom Zagreb 1242,  a obilježit će i 100 godina islama u Hrvatskoj.
Neizostavni Filharmonijski bal, Koncert za Dan grada Zagreba, koncert u parku Maksimir, kao i koncerti Komornog studija Zagrebačke filharmonije u Umjetničkom paviljonu te Laubi, samo su dio onoga što vas očekuje u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije!

Glazba stanuje u Lisinskom – Najava nove sezone 2015./2016.

Matej MeštrovićRavnatelj Lisinskog, Siriščević predstavio je novi program pod nazivom Lisinski arioso i već dobro poznati ciklus Lisinski subotom.

Dvanaest veličanstvenih u sezoni ciklusa Lisinski subotom 2015./2016.: Korejski simfonijski orkestar, Steven Bishop – Kovacevich i prijatelji, Sanktpeterburški solisti, Berlinski simfonijski orkestar s Aleksejem Volodinom, Trio Orlando uz Zagrebačku filharmoniju, Nemanja Radulović i ansambl Double sens, Bečki dječaci, Češka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a uz solistice Kseniju Kogan i Soyoung Yoon, Ivo Pogorelić i nezaobilazna mladost Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, sigurno će vas ostaviti bez daha.
U novoj sezoni bit će još jedan ekskluzivni glazbeni program i kreće se s novim zvjezdanim opernim ciklusom koji će uživo predstaviti pjevače svjetskih opernih pozornica: Lisinski arioso ili Glas za Lisinski. U ovom ciklusu možete očekivati sjajne večeri najvećih opernih zvijezda današnjice: Anje Harteros, Eline Garanče, Dmitrija Hvorostovskog i Thomasa Hampsona.

Foto: Scena.hr