Tomislav Bralić i klapa Intrade: Već 12 godina tradicionalni zagrebački koncert
By redakcija On 21 stu., 2018 At 04:03 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Fenomen koncertnih spektakala Tomislava Bralića i klape Intrade traje već 12 godina!

Tomislav Bralić i klapa IntradeTradicionalni predbožićni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade ove će se godine održati 1. prosinca u Areni Zagreb. 
– Interes za ovaj koncert je vrlo velik i danas će biti rasprodan parter i donji ring tribina, a u prodaji je ostao još samo gornji ring! – javljaju organizatori.
Prosinački koncert za Zagrepčane tradicija je koja traje od davne 2006. godine kada su nastupili u Lisinskom, a do sada su nastupili u gotovo svim dvoranama, od Arene Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, Doma sportova i KD Dražen Petrović. Velika vijest je da će Klapa nastupati u tri Arene unutar dva mjeseca! U zagrebačkoj Areni Zagreb 1. prosinca, splitskoj Areni Spaladium 7.prosinca i ljubljanskoj Areni Stožice 1.2.
Kao i svake godine Klapa Intrade priprema nezaobilazne hitove poput ‘Zalutali pogled’, ‘Zora bila’, ‘Zašto uvik pivam’, ‘Prijatelju’, ‘Croatio iz duše te ljubim’, ‘Cviće’, ‘Ispod tvoje boloture’, ‘Stina pradidova’ i mnoge druge koji će tradicionalno ovaj koncert pretvoriti u događaj godine koji se ne propušta. Snagom i besprijekornošću svojeg nastupa Intrade su publiku uvijek uspijevali zaokupirati pjesmom i tekstovima, ali i lijepim iznenađenjima. Posebna gošća božićnog koncerta ove godine bit će legendarna Radojka Šverko i Tony Cetinski.
Zagrebački koncerti klape Intrade poznati su po ispunjenim dvoranama, širokim osmjesima publike i emotivnim nastupima izvođača. Koncert je to kojem se fanovi vraćaju iz godine u godinu.
Klapa IntradeTradicija njihove božićne priče počela je još 2006. godine u KD ‘Vatroslav Lisinski’ gdje su im gosti bili Oliver Dragojević, Đani Stipaničev, Davor Pekota, Ante Sikirić i klapa Kogul, a koncert su organizirali producent Zvonimir Sunara – Suki i Branko Paić iz Scardone koji to rade svih 12 godina. Dogodine u istoj dvorani udomaćili su Ivanu i Mariju Husar, Kemal Montena, Zlatka Viteza, klapu Garoful i Davora Pekota. Za treći koncert 2008. godine promijenili su lokaciju u KC ‘Dražen Petrović’ gdje su s njima dijelili stage legendarni Oliver Dragojević, Hari Rončević, Goran Karan, Boris Oštrić & Ribari i Davor Pekota.
Četvrti koncert 2009. oduševio je zanimljivim gostima ponovno u KC ‘Dražen Petrović’ gdje su im gosti bili Tedi Spalato, Vinko Coce, klapa Maslina i Davor Pekota. 2010. održao se peti koncert gdje se pojavio veliki broj gostiju poput Olivera Dragojevića, Vinka Coce, Hari Rončevića, Ivane i Marije Husar, Zorice Kondže, Davora Pekote i Zlatka Viteza u KC ‘Dražen Petrović’. 2011. zbog ogromnog interesa javnosti prelaze na veću lokaciju u zagrebačku Arenu gdje su im gosti Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski i Zorica Kondža. 2012. osvojen je i Dom sportova, kultni koncertni prostor, kao jedini prostor u Zagrebu u kojem klapa nikada nije održala samostalni koncert. Uz goste Olivera Dragojevića i Nenu Belana ne samo da su nastupali tamo gdje nijedna klapa nije nego su i rasprodali koncert. 2013. godine na istom mjestu koncert upotpunjuju Oliver Dragojević, Vanna i Miroslav Škoro. 2014. se vraćaju u Lisinski gdje su im koncerti sva tri puta bili rasprodani. Ovaj put gosti su bili Tedi Spalato i Zorica Kondža. 2015. godine u Domu sportova koncert je ponovno oduševio vrhunskim izvođačima Tedi Spalato i Petar Grašo. 2016. u KC ‘Dražen Petrović’ ugostili su genijalan duo Miroslava Škoru i Marka Škugora predstavnike Slavonije i Dalmacije koji svojom karizmom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 2017. u KC ‘Dražen Petrović’ gost je bila Meri Cetinić.
Klapa Intrade je dobitnica brojnih priznanja poput Porina za najbolju klapsku izvedbu folklorne glazbe – Pjesma ‘Jube moja’, nagrada zadarske županije, nagrada grada Knina, nagrada Grada Zadra, Grand Prix Split 2012. za pjesmu ‘Zašto uvik pivan’, 2012. Zlatni CD – za zlatnu prodaju albuma ‘Arena Zagreb’.
Za produkciju svih koncerata zaslužna je Scardona koja je s provjernim timom podigla nivo produkcije koncerata. Pokazalo se da publika cijeni trud kompletne ekipe na čelu s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade koji svake godine žele svojoj vjernoj publici pružiti nezaboravan događaj.
Tako i ove godine očekujemo spektakl koji će pokazati pravu veličinu ove vrhunske klape koja okuplja sve generacije, što je fenomen sam po sebi. Ne sumnjamo kako će se ova božićna priča i dalje nastaviti!
Klapu veseli da i za koncert u Spaladium areni u Splitu 07.12. 2018. vlada veliki interes kao i u Areni Stožice u Ljubljani!
Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima, Ticketshopa i u Scardoni na Srebrnjaku 64.

Foto: Press

comment closed