fbpx

Hrvatsko proljeće u buntu glazbe – Fragmenti o Vici Vukovu

Fragmenti o Vici Vukovu

Nagrađivani ciklus Oda-birano na početku svoje 10. sezone emitiranja, 28. rujna 2021. godine u 18.15 sati na Prvom programu Hrvatskog radija, posebnom emisijom obilježava 50. obljetnicu Hrvatskoga proljeća.

Vukovu

O sudbini i okolnostima u kojima je postao nepoćudan jedan od najvećih, najpopularnijih i najnagrađivanijih pjevača šezdesetih godina prošlog stoljeća, publicist i političar Vice Vukov (1936.-2008.) postao nepoćudan, istraživala je muzikologinja Kristina Lučić-Andrijanić u radu koji je bio predstavljen na posebnome simpoziju uz obljetnicu Hrvatskog proljeća.

O patriotizmu, nacionalizmu u glazbi, identitetima, te o slobodi i politici, uz ulomke razgovora s Vicom Vukovom iz arhive HRT-a, neke njegove citate, ulomke iz razgovora s njegovom kćerkom Ivanom Vukov, te nekoliko zanimljivih izjava osoba rođenih nakon 1971. o njegovu nasljeđu, uz promišljen odabir glazbe koja je rado slušana i nakon odlaska velikog i omiljenog pjevača, među kojima su nezaobilazne “Tvoja zemlja”, “Pismo ćali”, “Šesnaest lavandera” i “Dobro mi došel, prijatel”.

Fragmenti o Vici Vukovu
Autorica Kristina Lučić- Andrijanić.
Spikerska suradnja Rosanda Tometić, Ivan Grubišić i Željko Tomac.
Tonsko oblikovanje Luka Pavelić.
Urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović.

Foto: Press HRT