fbpx

Oda-birano: Petritov svijet glazbenih čudesa

HR1…

Petritov svijet glazbenih čudesaOda-birano predstavlja novu premijeru ‘Petritov svijet glazbenih čudesa‘, u utorak 18. prosinca 2018. godine na HR1, s početkom u 18.15 sati.
‘Petritov svijet glazbenih čudesa’, dokumentarno je glazbena priča autora Branimira Pofuka koja bilježi svijet čudesnosti gitarista Petrita Çekua, uz svirku s koncertnih podija, s gornjogradskih ulica i u legendarnoj gostionici.
Nakon osvojenih najvećih gitarističkih natjecanja, recitala i nastupa s orkestrima u prestižnim dvoranama diljem svijeta, virtuoz i princ gitare Petrit Çeku ovih je dana na velikoj europskoj turneji uz Antwerpenski filharmonijski orkestar. Pred desecima tisuća ljudi jedini je “klasičar” odabran da nastupa uz legende pop i rock glazbe. U ovoj dokumentarno-glazbenoj priči, umjetnik govori o otkrivanju toga svijeta, te o svojem bajkovitome putu od Prizrena do svjetskih pozornica, uz gitaru na kojoj svira Bacha i Vivaldija, ali i Beethovena i Wagnera. A o Petritu, toj sretnoj zvijezdi, govore njegovi prijatelji i kolege glazbenici, te publika koja ga obožava.

Petritov svijet glazbenih čudesa
Autor: Branimir Pofuk
Tonsko oblikovanje: Nikolina Ćulum
Urednica ciklusa: Iva Lovrec Štefanović

Foto: Press