fbpx

Balet HNK u slavnom Aleksandrinskom teatru

Sankt Peterburg…

Balet HNKBalet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu poslije tri desetljeća ponovno gostuje u Sankt Peterburgu, gdje će prvi put nastupati u slavnom Aleksandrinskom teatru. Ruskoj će se publici predstaviti 7. svibnja izvedbom popularnog baleta Ana Karenjina, u koreografiji Lea Mujića, nastalog prema jednom od najpoznatijih romana velikoga ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, na odabranu glazbu Petra Iljiča Čajkovskoga, koji je veći dio života proveo u Sankt Balet HNKPeterburgu.
Nastavak je to kulturne suradnje između prijateljskih gradova Zagreba i Sankt Peterburga, započete u listopadu prošle godine Gala baletnim koncertom, kada su na sceni zagrebačkoga HNK nastupili najveći sanktpeterburški baletni solisti, čime je ujedno obilježena 25. godišnjica od uspostave diplomatskih odnosa između dviju država.
Gostovanje zagrebačkog Baleta u Rusiji jedna je od brojnih aktivnosti kojima se Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstavlja diljem zemlje i svijeta, učestalo povećavajući broj uspješnih suradnji i koprodukcija s različitim domaćim i inozemnim kultunim institucijama, organizacijama i festivalima.
Ruski umjetnici ponovno će ove sezone gostovati na sceni zagrebačkoga HNK, 5. i 6. lipnja, na Gala-koncertu kojim će se predstaviti najveće zvijezde sanktpeterbuških baletnih, opernih i mjuzikl kazališta.

Foto: Press