fbpx

U centru Zagreba VegeEDU by ZeGeVege

Zagreb…

VegeEDU by ZeGeVege – Prijatelji životinja pripremili atraktivne sadržaje koji pozivaju na edukaciju o održivom življenju

VegeEDUOve godine Prijatelji životinja ne održavaju ZeGeVege festival, koji inače u dva dana posjeti oko 50 000 ljudi, jer su ga morali otkazati zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera. No zato su, u sklopu eventa VegeEDU by ZeGeVege 11. i 12. rujna, sve zaljubljenike u zdrav i etičan život na Trgu bana Jelačića ugodno iznenadili atraktivnom instalacijom s ciljem promicanja održivog življenja.
– Želimo ovaj petak i subotu do 20 sati u središtu Zagreba ponuditi atraktivnu izložbu na 15 edukativnih panoa na dvometarskim stupovima. Vidimo da se građani sa zanimanjem informiraju i čitaju o pravima životinja i veganstvu, a osobito se zadrže kod recepata, preporuka knjiga i filmova te popisa biljnih zamjena namirnicama životinjskoga podrijetla. Pozivamo sve da danas i sutra svrate na Trg kako bi pogledali izložbu i fotografirali se pokraj šestmetarskog trodimenzionalnog natpisa prehrane budućnosti, a i kako bi uzeli kupone s popustom na veganske proizvode sponzora instalacije – kažu Prijatelji životinja.
VegeEDUPoručuju da je instalacija koncipirana kako bi zaintrigirala prolaznike koji mogu saznati kako veganska hrana može usporiti globalno zatopljenje, poboljšati naše zdravlje, poštedjeti šume, izvore pitke vode i mora, spriječiti glad u svijetu i spasiti milijarde životinja te mnoge druge korisne informacije.
Prijatelji životinja dodaju da svi kojima nedostaje ZeGeVege u ova dva dana mogu osjetiti barem dašak tog mnogima omiljenog festivala koji je dosad održan već 12 godina zaredom:
– Glavnim trgom vijorit će se zastave ZeGeVege festivala i V-oznake koja je jamstvo na proizvodima da ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla. Raduje nas i što 11. rujna obilježavamo 19 godina rada pa je ovo sjajna prilika da ponudimo građanima edukativne sadržaje o temama za koje se vrijedi boriti.
Zaključuju da svatko kome je stalo do životinja, vlastitoga zdravlja i planeta treba iskoristiti priliku da tijekom petka i subote nauči nešto novo i unese u svoj život pozitivne promjene. Program internetskih predavanja i radionica kuhanja dostupan je na FB-eventu, a više informacija o održivom življenju nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Foto: Press