fbpx

Vikend u CeKaTe-u: Koncert i kreativne radionice

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

CeKaTeCentar za kulturu Trešnjevka CeKaTe ovoga vikenda organizira bogat program za sve ljubitelje klapskog pjevanja i kreativce koji se na vrijeme žele pripremiti za karneval i na u radionici izraditi venecijanske  gipsane maske.
Subota je tako rezervirana za koncert klape ‘Furešti‘. Na koncertu koji u dvorani Centra počinje u 19,00 sati klapa će izvest nekoliko klapskih pjesama, te duhovne i gregorijanske CeKaTekorale. Osim pjesme, koncert će biti edukativnog karaktera te će se između pjesama predstaviti povijest i karakteristike klapske pjesme i predstaviti će svaku pjesmu koju će izvoditi. Na koncertu će biti i gosti – Tamburaški sastav Legende iz Velike. Kako je koncert humanitarnog karaktera, ulaznice se ne naplaćuju, a dobrovoljni prilozi su za Udrugu ‘Vjera i svjetlo’, koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama.
U nedjelju je organizirana obiteljska CeKaTeradionica oslikavanja venecijanski maski. Oslikajte svoju masku, ukrasite je perlama, perjem ili blještavim ukrasima, prenesite dašak venecijanskog karnevala u svoj dom. Broj mjesta je ograničen – prijavite se na vrijeme.
Kontakt osoba Kristina Radošević; 091 3027 417 ili [email protected] Cijena: oslikavanje jedne maske 20,00 kuna.
Prije radionice u Centru su pripremili i nešto za naše najmlađe sugrađane koje pozivamo na  nedjeljnu matineju  u sklopu koje mogu pogledati animirani film ‘Mali leteći medvjedići’. Projekcija počinje u 11,30 sati, a  ulaz je slobodan.

Foto: Press