fbpx

Zagrebačka filharmonija u Beču i Klagenfurtu

Gostovanja….

Ovim koncertnim gostovanjem Zagrebačka filharmonija će pokazati svu glazbenu raskoš i neponovljivu vrijednost koja se ne propušta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija nastavlja s njegovanjem prijateljskih veza između Hrvatske i Austrije te čestim gostovanjima nastavlja slaviti prijateljstvo i povezanost naših zemalja. Koncerti Zagrebačke filharmonije u novogodišnje jutro u Salzburgu postali su svojevrsna tradicija, a nakon gostovanja koje je Zagrebačka filharmonija održala proljetos u prepunom bečkom Konzerthausu, došlo je vrijeme da naš orkestar ispuni i Koncertne dvorane Musikverein u Beču i Konzerthaus u Klagenfurtu.
Koncertom Zagrebačke filharmonije koji će se održati u ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine s početkom u 15.30 sati u bečkom Musikvereinu (Goldener Saal), ravnat će mladi i karizmatični šef dirigent Zagrebačke filharmonije, David Danzmayr – ‘učenik’ austrijske glazbene izvrsnosti. Solističkim izvedbama austrijskoj će se publici predstaviti istaknute glazbenice – violinistica Elisabeth Kropfitsch i violončelistica Meehae Ryo, koje će uz pratnju Zagrebačke filharmonije izvesti Koncert za violinu, violončelo i orkestar u a-molu, op. 102, skladatelja Johannesa Brahmsa, a posjetitelji će imati priliku čuti 5.Simfoniju u e-molu, op. 64, skladatelja P.I.Čajkovskog u izvedbi našeg orkestra. Uz navedene skladbe orkestar će, kao i prilikom svakog gostovanja, izvesti i jednu skladbu hrvatskog skladatelja; ovoga puta to je Poskočnica iz Istarske suite Natka Devčića.
Drugoga dana austrijske turneje, u utorak, 17. listopada 2017. godine s početkom u 19.30 sati, Zagrebačka će filharmonija održati koncert u Konzerthausu u Klagenfurtu. Koncertom će ravnati Mo. Pavle Dešpalj pod čijom će dirigentskom palicom orkestar izvesti Poskočnicu iz Istarske suite Natka Devčića i 5. Simfoniju u e-molu, op. 64, skladatelja P.I.Čajkovskog. Skladbu Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 77, skladatelja Johannesa Brahmsa, solističkim će nastupom uveličati violinistica Maria Solozobova.

Foto: Press