fbpx

Kultni filmovi na malim ekranima: Kum, Mahnitost

Ne propustite…

KumKrajem travnja Hrvatska će radiotelevizija prikazati nekoliko zanimljivih filmova koji su tijekom godina stekli kultni status. U petak 29. travnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na rasporedu je izvrstan triler redatelja Romana Polanskoga ‘Mahnitost‘. U subotu je 30. travnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na rasporedu prvi dio izvrsne trilogije Francisa Forda Coppole Kum nastale prema istoimenome romanu Maria Puza.
Po mišljenju mnogih filmskih kritičara riječ je o najboljemu filmu svih vremena. Višestruko nagrađeni Kum (Zlatni globus, BAFTA i Oscar – za najbolji film, scenarij i glavnoga glumca Marlona Branda) prvi je dio izvrsne Coppoline trilogije i film koji se ne bi smio propustiti.
KumImpresivnu glumačku ekipu filma ‘Kum’ predvode sjajni Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire, John Cazale i Al Lettieri. Scenarist i redatelj je Francis Ford Coppola. Izvrsna fotografija filma Gordona Willisa preslikana je u mnogim kasnijim filmovima. Glazbeni je zapis filma, koji je potpisao Nino Rota, s vremenom stekao kultni status.

Foto: Press