fbpx

Zagrebačka filharmonija svečano otvara 145. sezonu!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Sezona ispunjena velikim umjetničkim imenima, virtuoznim izvedbama i jedinstvenim glazbenim programom

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija svečanim će koncertom u petak, 25. rujna 2015. godine s početkom u 19,30 sati otvoriti svoju jubilarnu 145. sezonu. Čast vođenja prvog koncerta u sezoni 2015./2016. pripala je izvrsnom domaćem dirigentu Ivanu Repušiću, koji je odavno svrstan u najbolje dirigente mlađe generacije, što dokazuje kako uspjesima u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Maestro Repušić velika je zvijezda Njemačke državne opere, kao i brojnih drugih njemačkih opernih kuća, u kojima redovito nastupa.
Zagrebačka filharmonijaZa proslavu jubileja renomirana hrvatska skladateljica Sanja Drakulić Zagrebačkoj filharmoniji je poklonila svoje novo djelo – Kepler-452b, za veliki simfonijski orkestar. Tako će posjetitelji koncerta imati priliku čuti praizvedbu navedenog djela koje će zasigurno obogatiti hrvatsku glazbu.
Solistički nastup u izvedbi Dvorakovog Koncerta za violončelo imat će ruski virtuoz, čelist Alexander Rudin. Uzajamna naklonost zagrebačke publike i maestra Rudina započela je njegovim ranijim koncertima u Zagrebu – osim što je poznati svjetski violončelist, Rudin je i ugledni dirigent. Zagrebačka publika imala ga je priliku vidjeti u obje uloge za koje dobiva jednake pohvale.
Posjetitelji su prije svakog koncerta u ciklusu, s početkom u 19.10 sati, pozvani prisustvovati uvodnom upoznavanju s koncertom. Ovog puta upoznat ćete skladateljicu Sanju Drakulić te člana orkestra, violončelista Smiljana Mrčelu.
Svečanom otvorenju prisustvovat će velik broj ljudi iz kulturnog, društvenog i javnog života Hrvatske koji će sa Zagrebačkom filharmonijom proslaviti njenu veliku obljetnicu te joj poželjeti još puno uspješnih sezona.

Foto: Press