Zagrebačka filharmonija na otvorenom pod zvjezdanim lisabonskim nebom
By redakcija On 11 srp., 2017 At 11:11 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Portugal…

Koncert Zagrebačke filharmonije u Lisabonu još je jedno vrijedno i nadasve, prestižno gostovanje, važno za međunarodni ugled orkestra

Zagrebačka filharmonijaNakon mnogobrojnih prestižnih nastupa Zagrebačka filharmonija gostuje u najvećem gradu Portugala, Lisabonu, gdje će danas 11. srpnja 2017. godine održati koncert.
– Koncert Zagrebačke filharmonije u Lisabonu još je jedno vrijedno i nadasve, prestižno gostovanje, važno za međunarodni ugled i priznatost orkestra. Na svim dosadašnjim inozemnim gostovanjima, promovirajući orkestar, promoviramo i grad Zagreb, njegov kulturni kapital te Hrvatsku kao zemlju velikog kulturnog i turističkog potencijala – kažu iz Zagrebačke filharmonije.
Zagrebačka filharmonija, u sklopu Festivala ao Largo, pod ravnanjem maestra Avija Ostrowskyog, održat će koncert na otvorenom pod zvjezdanim lisabonskim nebom, s početkom u 21.30 sati. Orkestar će izvesti 3. simfoniju u D-duru, Luke Sorkočevića i 41. simfoniju u C-duru, Jupiter, Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Kao i na svakom putovanju, i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo Idila, hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Solističkom izvedbom 1. koncerta za violončelo i orkestar u C-duru, Franza Josepha Haydna, portugalskoj će se publici predstaviti naš violončelist Jasen Chelfi.
Ovim koncertnim gostovanjem od neprocjenjive važnosti, ujedno će se obilježiti i 40. obljetnica prijateljstva između dvaju gradova, Zagreba i Lisabona.

Foto: Press

comment closed