fbpx

Colonia otvorila fašnik, Psihomodo pop večeras!

Samobor…

Veliki broj posjetitelja na Trgu Fašničkih velikana, koji su uživali u poznatim glazbenim hitovima, najbolja su najava svega onoga što će se u Samoboru dešavati u narednih dvanaest dana

fašnikSamoborski fašnik počeo je disati punim plućima i već prve večeri najavio što sve posjetitelje i ljubitelje maskiranja može očekivati na samoborskim ulicama od 17. do 28. veljače 2017. godine. Atmosferu na glavnoj fašničkoj pozornici zagrijala je samoborska grupa Rockfeleri, koja je bila samo uvod u sve ono što je slijedilo u prvoj, rasplesanoj večeri 191. Samoborskog fašnika. Nakon uvodnog glazbenog dijela svoje maske predstavili su srednjoškolci iz Samobora i to Srednja strukovna škola, Gimnazija A.G.Matoša, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola te Centar Lug koji su i ovaj put pokazali svu raskoš i atraktivnost maskiranja i tradiciju koja se veže uz Samoborski fašnik.
fašnikNakon izbora najboljih maski, uslijedio je vrhunac prve noći Samoborskog fašnika i veliki koncert grupe Colonia. Poznati hitovi, odlična atmosfera, ispunjen Trg fašničkih velikana, potvrdili su da je Samoborski fašnik mjesto dobre zabave i da sve koji dođu u Samobor čeka nezaboravan provod, festival vrhunskih maski i niz pozitivnih iznenađenja. Colonia je otvorila ovu lijepu maskiranu priču i napravila odličan uvod za vrhunac Samoborskog fašnika koji će dogoditi danas, 18. veljače, s početkom u 13.00 sati kad počinje i službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika, dolazak povorke, SUDAR Percussion Ensemble, predaja ključeva i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Ključeve grada preuzet će Princ Fašnik koji će donijeti nove zakone i nove oblike nepostojeće vlasti te vladati punih 12 dana uz pomoć samoborskih likova Srake, Sudca i Fiškala.
Danas već od ranoga jutra, od 10.00 sati, donosi nastup dječjih gostujućih grupa: Dječjeg vrtića Tintilinić, Dječjeg vrtića Maksimir, Lee Bićanić, Bambi kidsa, Dječjeg zbora Zagrebački anđeli, fašnikDruštva naša djeca ‘Osmijeh’, Plesnog kluba Point i Dječjeg vrtića Tratinčica koji će se predstaviti svojim programima za najmlađe i ponovo naglasiti koliko je Dječji fašnik važan za Fašničku republiku i cjelokupan program koji će se održavati u sklopu 191. Samoborskog fašnika.
Bit će tu i JumpingClay radionice, dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, nastup Mate Grgata i Klape Cromatica, ali i prikazivanje filma Lego Movie koji najmlađi sigurno neće željeti propustiti.
Bogat subotnji program obilježit će se revijalna utakmica između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake koja će se održati u 15 sati na klizalištu (bivša vojarna Taborec) te metlobojom, hokejom s metlama i kraflingom, boćanjem s demižonima također na klizalištu s početkom u 15:30 sati. Nakon sportskih aktivnosti glavnu pozornicu okupirat će plesni studio Bailatino sa svojim plesnim showom, nakon kojih slijedi nastup Stand up komičara iz Studia smijeha, nastup glazbenih bendova te izbor najboljih maski.
Finale subotnjeg programa obilježit će nastup grupe Psihomodo pop kad se na Trgu fašničkih velikana ponovo očekuje veliki broj maskiranih posjetitelja, ali i zaljubljenika u dobre glazbene ritmove. Nema sumnje da će i subotnja večer uz Psihomodo pop donijeti u Samobor vrhunski koncert i osigurati još jednu nezaboravnu noć 191. Samoborskog fašnika.

Foto: Press – Edin Tuzlak/Klinka PR