fbpx

Nove i svježe ideje u dizajnu interijera: Soba snova

Profokus…

soba

Pod nazivom MOJA SPAVAĆA SOBA SNOVA mladi i kreativni polaznici odjela dizajna interijera u Učilištu Profokus svojim maštovitim rješenjima koristeći alate za 3D vizualizaciju pokazali su svoje prijedloge sobe snova.
Sanjamo zatvorenih očiju
Za spavaću sobu u šali možemo reći da je prostorija u kojoj boravimo zatvorenih očiju. Bez obzira da li žmirimo ili imamo otvorene oči svatko od nas ima prikrivene želje koje su vezane za njezin izgled.
U kratkom serijalu pokazat ćemo nekoliko različitih pristupa uređenja spavaće sobe.
Prvi prijedlog je projekt mladog dizajnera interijera Ivana Mikulčića.

Soba
Soba

Maštovite ideje u dizajnu interijera
Ivan za svoju sobu snova odabire tamne boje. Za taj neobičan i odvažan prijedlog inspiraciju je pronašao u mistici i tajnovitosti tamnih tonova sivo -plave i smeđe.
Odabrana boja nastaje u vanjskom prostoru za vrijeme padanja sumraka i tako daje do znanja da će uskoro nastupiti vrijeme za noćni odmor. U skladu s bojom izvrsna se pokazala ideja postavljene rasvjete koja je prosuta po stropu i izgleda kao zvjezdano nebo. Svaki detalj s pažnjom je odabran od toaletnog stolica do radnog stola.

profokus

Zavjese su postavljene tako da reguliraju količinu svijetla koju želimo imati u sobi
Ono što dodatno čini ovu sobu posebnom je velika staklena stijena koja pruža pogled u prekrasnu prirodu koja okružuje sobu te daje umirujuć i spokojni dojam.

Soba

Ivanov sjajan dizajnerski prijedlog koji je projektiran kao zadatak u programu dizajna interijera Učilišta Profokus zasigurno može stvoriti dobar ambijent za tajanstvene i čarobne snove u spavaćoj sobi snova.

Foto: Profokus