fbpx

Završeno snimanje filma ‘Otok ljubavi’!

Odlična glumačka ekipa…

Otok ljubaviPoznata bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić završila je snimanje filma ‘Otok ljubavi‘ koji se može pohvaliti odličnom glumačkom ekipom, ali i zanimljivim imenima koja su sudjelovala  u njegovom stvaranju. Tako su uz Jasmilu Žbanić u realizaciji filma sudjelovali, kao scenarist Aleksandar Hemon, popularni i svjetski priznati pisac dok su producentski dio odradili Damir Ibrahimović i Leon Lučev. Većina filma snimljena je na prekrasnom otoku Sveti Nikola u blizini Poreča, dok su pojedini kadrovi snimani i u samom Poreču, Motovunu, ali i na još niz drugih lokacija. Glumačku postavu čine uistinu zanimljivi i proslavljeni glumci, pa tako glavne uloge pripadaju Erminu Bravu, Ariani Labed, Adi Condeescu, Leonu Lučevu, Branki Petrić Fehmiu, Francu Neru i Bojani Gregorić Vejzović koji jamče odličan film i prilično intigantnu priču. A radnja filma uistinu je nesvakidašnja i uz puno glazbe donosi i puno humora specifičnog za ovo podneblje. Naime bračni par, Grebo i trudna Liliane (Sarajlija i Francuskinja), su na odmoru u Istri. Kao treća osoba se pojavljuje Flora (Rumunjka koja živi u Njemačkoj) te se zaplet stvara oko kemija koja se razvija između nje i svakog od ovih dvoje pojedinačno. Završna scena u filmu je Liliane kako Otok ljubavipjeva  pjesmu “Island of Love”. Pjesma počinje stihovima “By loving other I do not love you less” te film završava njenim porodom usred kluba, poljupcem svakog od ovih troje međusobno i poljupcem Grebe sa Stipicom (Leon Lučev).
Kroz film se provlači pjesma Scorpionsa “Wind of change” što je istovremeno i nadimak Grebe tijekom cijelog filma koji je zaradio pjevajući tu pjesmu na karaokama. Pjesma simbolizira promjenu kroz koju svi prolaze i događanja s kojima se susreću po prvi put u životu. U filmu dominiraju scene podmorja, ronjenja i sirena koje se ljube.
Dobar scenarij i zanimljiva priča razlog su da će film ‘Otok ljubavi’ biti prikazan 6. kolovoza na švicarskom Locarno Film Festivalu te sredinom kolovoza na Sarajevu Film Festivalu gdje će imati svoju premijeru u regiji. Hrvatska premijera filma ‘Otok ljubavi’ predviđena je za listopad, kada bi i Hrvatska publika trebala vidjeti film koji će svojom pričom i tematikom sigurno privući veliki broj zaljubljenika u film.

Foto: Press