fbpx

Ne propustite: 6. Dani Bacha u Splitu

Split…

Dani BachaProjekt ‘Dani J.S.Bacha‘ pokrenut je 2012. godine od profesora Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pijanistice Vesne Podrug i violiste Wladimira Kossjanenka te se održava svake godine na dan rođenja kompozitora 21.ožujka.
6.Dani J.S.Bacha organizira Glazbeno umjetnička udruga ARTEMIS uz suradnju s Umjetničkom akademijom i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu, s Glazbenom školom ‘Josip Hatze’, a uz podršku Grada Splita, Turističke zajednice Split i Marine Kaštela.
U sklopu festivala bit će održana tri koncerta. U utorak, 21. ožujka u 20.00 sati u dvorani Umjetničke akademije na Zagrebačkoj 3. zajednički će nastupiti studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije i učenici Glazbene škole ‘Josip Hatze’. U srijedu, 22. ožujka u 18.00 sati u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj (Fausta Vrančića 19.) mlada zagrebačka pijanistica Kosjenka Turkulin izvest će ‘Goldberg varijacije’ te Preludij i fugu Davorina Kempfa (Hommage à Bach).
Na završnom koncertu u subotu 25.ožujka u 20.30 sati, u Foyer-u HNK Split nastupit će Splitski virtuozi zajedno s studentima Gudačkog odsjeka Umjetničke akademije pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka. Na programu su četiri briljantna instrumentalna koncerta, a solisti su: splitski violončelist Mihovil Karuza, violinisti Fritz Gearhart iz Oregona, Dragan Radosavljević iz Berlina te Alina Gubajdullina iz Zagreba. Koncertni program se završava nastupom izvrsnog mladog hrvatskog pijaniste Lovre Marušića.

Foto: Press