fbpx

Završilo 46. izdanje PIF festivala

PIF festivalU nedjelju je završio 46. PIF festival proglašenjem pobjednika. Nakon šest uzbudljivih dana vrhunske glume, izvrsnih scenskih nastupa i čarobnih lutkarskih priča, između dvanaest svjetskih kazališta izabrani su najbolji lutkarski majstori, a prestižni  Brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske proteklih su dana oživjeli lutke i poigrali se čarobnim pričama na prestižnom, 46. PIF festivalu.
PIF festivalNagradu za najbolju predstavu cijenjeni međunarodni žiri dodijelio je lutkarima Regionalnog kazališta Kostroma iz Rusije za impresivnu izvedbu predstave Medvjed, dok je prvo mjesto u odabiru dječjeg žirija pripalo Gradskom kazalištu Zorin Dom iz Karlovca i njihovoj uzbudljivoj predstavi ‘Još si zelen’.
Osim vrhunskih lutkarskih predstava, u proteklih nekoliko dana otvorene su izložbe dječjih radova, brojne lutkarske radionice i promocije knjiga. Šarene i vesele lutke kao iz mašte, klaunovi i cirkusanti, oduševljavali su brojne znatiželjnike i uveseljavali najmlađe koji su iskoristili trenutak kako bi porazgovarali sa svojim omiljenim likovima iz bajki.
46. PIF festival posjetilo je više od sedam tisuća gostiju. Šarene lutke, čarobne priče i neodoljivi likovi iz bajki ponovo će zavladati Zagrebom iduće godine, a festival će bez sumnje steći tisuće novih poklonika.