fbpx

Brijuni: Kćer Charlieja Chaplina Geraldine u filmu Bosonogi car

Koprodukcija…

Na Brijunima završeno snimanje filma Bosonogi car u kojem je značajnu ulogu odigrala Geraldine Chaplin, kćer Charlieja Chaplina

Bosonogi carU ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine, pala je zadnja klapa filma Bosonogi car, koji je u cijelosti sniman na Brijunima. Radi se o belgijsko-nizozemsko-bugarsko-hrvatskoj koprodukciji. Hrvatski koproducenti su Lana Matić i Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler film.
Ovaj neuobičajeni nastavak ‘mockumentarca’ i filma ceste Kralj Belgijanaca satira je o Europi koja se odvija na znamenitom bivšem Titovom otočju u Hrvatskoj. Film nastaje u režiji belgijskog redatelja Petera Brosensa i američke redateljice Jessice Woodworth. Glavne uloge tumače Peter Van Den Begin, Titus De Voogdt, Bruno Georis i Lucie Debay, a značajna uloga pripala je Geraldine Chaplin, kćeri Charlieja Chaplina. Uz Geraldine glumi i veliki njemačko-američki glumac Udo Kier, a od domaćih umjetnika tu su Siniša Labrović, Darko Stazić, Alen Sinkhauz te Hassan Abdelghani.
Snimanje na Brijunima trajalo je od 15. rujna do 15. listopada, s ukupno 21 snimajućim danom. Na snimanju su bila angažirana 34 hrvatska filmska djelatnika i preko 380 statista.
Brijuni predstavljaju autentičnu lokaciju, jer nakon što je iz vatrenog oružja ranjen u uho u nesretnom incidentu u Sarajevu, Kralj Belgijanaca budi se na otoku koji je nekoć bio znamenita Titova ljetna rezidencija. Dok se on sprema pobjeći s otoka kako bi spasio svoje kraljevstvo, stiže mu izaslanik i obavještava ga da je izabran da postane prvi car nacionalističke Nove Europe. Budući da mu je dojadilo da drugi upravljaju njegovom sudbinom, Kralj uzima stvari u svoje ruke…
Film Bosonogi car je dobio potporu HAVC-a na javnom pozivu za poticanje proizvodnje u kategoriji manjinskih koprodukcija, te je prijavljen u sustav poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture.

Foto: Press