Međunarodni Festival kazališta ‘Znak & zvuk’ – FKZZ
By redakcija On 8 ruj., 2018 At 04:54 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Festival kazališta– U ovoj pionirskoj godini, festival osim domaćina iz Hrvatske, ugošćuje izvedbe gostiju iz Belgije, Mađarske, Srbije i Hong Konga. Zajedno će izvesti čak 7 izvedbi za gluhu i čujuću publiku. Svi su dobrodošli! – poručuju organizatori.
Otvorenje Festivala “Znak & Zvuk” je u četvrtak 27. rujna 2018. godine u 18.30 sati, a dan prije festivalskoga dijela programa održat će se istraživački okrugli stol ‘Uloga bilingvalnog teatra za razvoj inkluzije i umjetnosti gluhih i čujućih’.
Udruga DLAN i CeKaTe ponosno predstavljaju prvi Međunarodni Festival kazališta “Znak & Zvuk” (FKZZ) koji će se održati od 26. – 28. rujna u Velikoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka. FKZZ je prvi festival u Hrvatskoj posvećen promociji izvedbenih umjetnosti gluhih umjetnika/ca, te inkluzivnom povezivanju gluhe i čujuće publike, a koproduciraju ga udruga DLAN i CeKaTE.
Misija festivala je služiti kao platforma za razvoj mješovite publike gluhih i čujućih osoba koja može simultano i ravnopravno sudjelovati u inkluzivnim bilingvalnim kazališnim izvedbama (izvedenih simultano na znakovnom i glasovnom jeziku, od strane gluhih i čujućih izvođača/ica), edukativnim programima, istraživanjima, i drugih umjetničkim i kulturnim aktivnostima iz područja umjetnosti gluhih koje pomažu inkluziju i razvoj empatije između gluhih i čujućih.
Vizija festivala je razviti održivu i široku međunarodnu mrežu amaterskih i profesionalnih umjetnika i umjetničkih skupina, gluhih i/ili čujućih osoba i prezentirati njihov rad tijekom Tjedna gluhih osoba u Gradu Zagrebu, te tako pozitivno utjecati na njihovu umreženost, profesionalnost i motivaciju, kao i povećati njihovu vidljivost na općoj društvenoj, kulturnoj i umjetničkoj sceni.

Foto: Press

comment closed