fbpx

Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival

26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival otvoreni su u utorak 7. rujna projekcijom filma Murina. Dugometražni je to prvijenac redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji je na rijeku Koranu doplivao iz Cannesa gdje je nagrađen Zlatnom kamerom.

Four River Film

26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival održavaju se od 7. do 11. rujna 2021. u Karlovcu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Four River Film

Otvaranje su posjetili brojni važni gosti te se obratili posjetiteljima. Okupljene su pozdravili Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca, Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Christopher Marchich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca te Suzana Šnajder i Mladen Horvatin iz Zajednice tehničke kulture Karlovac i Karlovačke županije.

Na otvaranju je predstavljen i stručni žiri koji će odlučivati o nagradama Revije i Festivala u sastavu Matea Milić, producentica Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb, Hrvoje Mršić, montažer i Nemanja Ćeranić, redatelj.

Zajedno s njima o nagradama će odlučivati i žiri mladih, tj. žiri srednjoškolaca u sastavu: Lucija Marketin, Lucija Skočić, Ivana Salečić, Tia Radunović, Vida Novosel, Luka Mihael Zelić, Izidor Bistrović, Noa Barić, Lucija Čurjak, Korina Rajčević, Katarina Katić, Mihaela Tek, Bruno Ivančić, Nika Bučar, Ema Bianca Kovači ć i Iva Božić.

Broj prijava (1.415 filmova sveukupno) koji raste iz godine u godinu, unatoč nepovoljnim i kriznim događanjima u svijetu, svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ove filmske događaje, kako u regiji, tako i na međunarodnoj razini. Poimanje istih kao važnih platformi za rad, djelovanje, poticanje i daljnje motiviranje filmskog stvaralaštva mladih postaje važnije i zastupljenije nego ikad.

Ne propustite festival(imun)ske poslastice narednih pet dana u Karlovcu i ne zaboravite kad vam život pruža limune – dođite s nama da zajedno nazdravimo neodoljivim festivalskim limunadama!

Foto: Press