Goran Višnjić u društvu Antuna Vrdoljaka u Kerempuhu!
By redakcija On 31 sij., 2016 At 11:51 AM | Categorized As Kazalište, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Goran VišnjićSinoć je predstavu ‘Maratonci trče počasni krug‘ u kazalištu ‘Kerempuh‘ uz mnogobrojnu publiku pogledao i glumac Goran Višnjić u društvu punca Antuna Vrdoljaka i prijatelja Saše Bunete. Početkom tjedna, Goran je bio i na predstavi ‘Hamleta u selu Mrduša Donja’ tako da je ovo drugi posjet kazalištu ‘Kerempuh’ u ovom tjednu. Kultni naslov predstave ‘Maratonci trče počasni krug’ režirala je Iva Milošević, trenutno jedno od najzanimljivijih i najtraženijih redateljskih imena u regiji. U ulogama su Vilim Matula, Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Tarik Filipović, Filip Detelić, Mia Anočić – Valentić i Ivan Đuričić.
Već pri samom spomenu naslova komedije Goran VišnjićMaratonci trče počasni krug‘ javljaju se brojne asocijacije i u sjećanje nam naviru slike, glumci i citati iz jednog od najgledanijih filmova ovih prostora. Možda je manje poznata činjenica da je filmu prethodila drama koju je Kovačević napisao na trećoj godini studija dramaturgije (´72.). Ona se uskoro zatim postavlja u Ateljeu 212 u režiji Ljubomira Draškića, a nepunih deset godina kasnije Slobodan Šijan prema njoj režira legendarni film. Sve ostalo je povijest. Iako godine prolaze, popularnost ‘Maratonaca’ ne opada pa ovu priča kontinuirano stječe nove obožavatelje. Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i svakako začudan zaplet u kojem se ismijava smrt i lažni moral.
Priča je to o ‘najstarijoj balkanskoj obitelji’; toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa – prema riječima samog autora.

Foto: Kazalište Kerempuh

comment closed