Damir Lončar: Toplo preporučujem da nas i dalje nastavite gledati
By redakcija On 12 sij., 2018 At 10:33 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Komedija…

50. izvedba predstave Bljesak zlatnog zuba

Damir Lončar– Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave Bljesak zlatnog zuba. To je Matišićev najraniji komad, međutim, jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovu tog predloška napraviti odličnu predstavu koja je već osvojila i nagrade i koja nikoga ne ostavlja hladnokrvnim, bilo da su u pitanju smijeh ili suze. Toplo preporučujem da nas i dalje nastavite gledati – izjavio je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.
Ova je zima posebno uzbudljiva na daskama kultnog zagrebačkog Kazališta Komedija. Nakon premijere glazbenog krimića Faraon iz Ilice je mrtav, veselog i raspjevanog operetnog vlaka koji je najvjerniju kazališnu publiku uveo u novu 2018. godinu, s prvim danima siječnja stiže još jedna prava poslastica! Predstava Bljesak zlatnog zuba svestranog autora, scenarista, dramatičara i glazbenika Mate Matišića, u svoj će kalendar upisati pedesetu izvedbu, a ova obljetnica samo je još jedna potvrda sjajne 67. sezone u Komediji koja za sve ljubitelje odličnih tekstova, vrhunske glumačke postave te jedinstvenog humora sprema još brojne premijere i reprize te nezaboravne koncertne izvedbe. Gastarbajterska kronika u režiji Zorana Mužića prvi je put u Komediji izvedena 30. listopada 2015. godine, a 50. izvedba na rasporedu je 27. siječnja 2018. godine s početkom u 19.30 sati.
Bljesak zlatnog zubaŠiroku lepezu zanimljivih i komičnih likova utjelovili su Damir Lončar, Nina Kaić Madić, Vanda Winter koju je, dok je bila na rodiljnom dopustu, mijenjala Franka Klarić, a koja će također nastaviti igrati u alternaciji s Vandom, Davor Svedružić, Nada Abrus, Ronald Žlabur, Nera Stipičević, Jan Juričić, Vinko Kraljević, Saša Buneta, Ivica Zadro, Filip Juričić, Igor Mešin, Ljubo Zečević, Goran Malus, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić i Marija Borić. Scenografiju potpisuje Darko Bakliža, kostimografiju Elvira Ulip, a glazbu Šimun Matišić i Mate Matišić.
Bljesak zlatnog zubaBljesak zlatnog zuba Mate Matišića jedan je od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti. 2016. godine osvojila je nagradu „Vanja Drach“ kao najbolja predstava u cjelini na 23. Festivalu glumca, a gostovala je i u Akzent Theateru u Beču. Iako je napisana prije trideset godina i dalje je aktualna te jasno oslikava stereotipe hrvatskog društva. Radnja ove mentalitetne komedije odvija se sedamdesetih godina prošlog stoljeća i smještena je u mjesto Ričice pokraj Imotskog čije stanovnike očekuju velike zajedničke i osobne promjene. Težak život u selu, mukotrpan rad muškaraca u Njemačkoj prevladan je životnom borbom i optimizmom, oporim humorom i neuništivim duhom. Sjajno napisani karakteri i prepoznatljive životne situacije s tvrdog kamenjara zabavit će sve ljubitelje Kazališta Komedija.
Ulogu žene gastarbajtera Stipe igra Nina Kaić Madić koju posebno raduje obljetnička izvedba:
– Beskrajno se veselim pedesetoj izvedbi, a zaista je pravi užitak igrati Trusu i dijeliti pozornicu sa svim svojim kolegama. Jako sam sretna i zahvalna što sam dio ove izuzetne predstave koja još uvijek oduševljava brojno Komedijino gledalište.
Ulaznice za predstave Bljesak zlatnog zuba po cijeni od 50 i 70 kuna, mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Foto: Press

comment closed