fbpx

Gradina Dance Art u znaku čipke!

Gradine…

Ovdje bosu nogu grije toplina kršnog kamena.
More umiruje i njiše dušu, a pjena valova prosipa miris soli.
Čula opijaju lavanda, ružmarin i smilje.
Iz škrte zemlje rastu pošteni ljudi, a žuljevite ruke nazdravljaju uz pjesmu.
Ćuti se osjećaj doma.

Dance ArtUzmite konop ribarske mreže, konac iz mirisne bijele plahte, zlatno vlakno izvezene pregače i nit svoje duše te zajedno s nama spletite čipku svog života – jednako vrijednu i jedinstvenu kao što je naš primorski kraj.
Plesna udruga Ri DANCE iz Rijeke, ponukana osjećajem ljubavi i povezanosti s primorskim zavičajem, osmišljava interdisciplinarnu predstavu ‘Čipka‘ koja na emotivan i maštovit način osvješćuje osjećaj doma, koristeći pritom primarno ples i pokret, ali i glas, glazbu i književnost kao medij. Dvadeset i dva plesača kroz sat vremena postaju stanovnici malog primorskog mjesta i plesnim performansom prikazuju isječke jednog dana života u Primorju.
Dance ArtPredstava koja će se u sklopu Ljeta na Gradini održati u četvrtak, 18. srpnja govori o vrijednostima i ljepotama koje se u današnje vrijeme nerijetko zaboravljaju. Ona njeguje osjećaj povezanosti unutar zajednice, ljepotu toplog međuljudskog odnosa i iskrene podrške. Cijeni i daje vrijednost teškom i mukotrpnom radu. Ne zaboravlja tradiciju. Uživa u ugodnoj rutini. Veliča snagu golog kamena, crpi ljekovitost bilja i punim plućima udiše miris mora. Cilj ove predstave jest proizvesti osjećaj doma, stvoriti povezanost s našim zavičajem, potaknuti na njegovanje tradicije i njezinih vrijednosti, osvijestiti njegovu snagu i ljepotu te konačno, nadahnuti i pozvati publiku da zajedno s nama spletu čipku svoga života – jednako vrijednu, unikatnu i lijepu kao što je naš primorski kraj.
Početak izvedbe zakazan je za 21.30 sati, a ulaz za posjetitelje se otvara u 20.30 sati.

Foto: Press