Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO
By redakcija On 17 srp., 2019 At 03:48 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Dubrovnik…

Nastup Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO – Neka sjaji sunce svima

LADONastup Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO s programom Neka sjaji sunce svima održan je 15. srpnja na taraci tvrđave Revelin pred brojnom publikom koja je strpljivo čekala početak izvedbe unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama koje su uzrokovale kašnjenje programa.
Čest i uvijek rado viđen gost na Igrama, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u ovoj sezoni obilježava 70 LADOgodina svog umjetničkog djelovanja i to tematskim programom Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima, potpuno posvećenim plesovima, pjesmama i običajima Hrvata izvan domovine. Unatoč ponešto skraćenom programu koji je počeo s više od pola sata kašnjenja zbog kiše i jakog vjetra, brojna festivalska publika uživala je u impresivnom nastupu više od pedesetero Ladovih umjetnika, u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha koje na osobit način dočarava LADOživot i običaje Hrvata koji žive u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, na Kosovu, u Mađarskoj, Rumunjskoj i Srbiji, pa ne čudi da je svaka točka ispraćena gromoglasnim pljeskom i ovacijama.
Folklorni program 70. Igara nastavlja 24. srpnja od 21:30 sati, također na taraci tvrđave Revelin, Folklorni ansambl Linđo, koji će u sklopu festivala nastupiti ukupno četiri puta, a na ovom prvom nastupu ugostit će splitski KUD Jedinstvo.

Foto: Press

comment closed