fbpx

Ivan Krpan pobjednik natjecanja Ferruccio Busoni

Veliki uspjeh…

Ivan Krpan ovom se pobjedom uvrstio u niz uglednih svjetskih pijanističkih imena koja su na ovom natjecanju osvajala nagrade

Ivan KrpanIvan Krpan, dvadesetogodišnji pijanist iz Zagreba, fantastičnom je svirkom u velikom finalu prestižnog natjecanja Feruccio Busoni osvojio prvu nagradu. Fenomenalan uspjeh objavljen kasno sinoć na proglašenju pobjednika nakon završne večeri velikog finala u kojem je uz Haydn orkestar Ivan Krpan svirao 5. klavirski koncert Ludwiga van Beethovena, nadmašivši drugoplasiranog Koreanca Jaeyeon Wona i trećeplasiranu Ruskinju Annu Geniushene.
Ivan Krpan, student 5. godine zagrebačke Muzičke akademije u klasi profesora Rubena Dalibaltayana, u natjecanje se plasirao snimkama još prošle godine, pa je bio među 25-ero natjecatelja ovogodišnjeg izdanja inače biennalnog natjecanja koje se održava u sjevernotalijanskom gradu Bolzanu. Nakon iscrpne 4 etape (koje su trajale od 22. kolovoza) u kojima je uz solistički nastup ostvario i nastup u komornom sastavu uz Gudački kvartet iz Cremone, veliku je završnicu okrunio sjajnom interpretacijom Beethovenova 5. klavirskog koncerta o kojoj su biranim riječima komentirali u prijenosu RAI televizije (koji se mogao pratiti i putem interneta).
Ivan se ovom pobjedom uvrstio u niz uglednih svjetskih pijanističkih imena koja su na ovom natjecanju osvajala nagrade.

Foto: Društvena stranica
Video: