Jelena Perčin o predstavi ‘Ciganin, ali najljepši’ i božićnim blagdanima
By Gordana Malašić Lazić On 14 pro., 2017 At 03:38 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Za Scena.hr…

Premijera predstave je 30. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Jelena Perčin– Moj posao je takav da blagdane uglavnom provodimo radno – rekla je Jelena Perčin za portal Scena.hr. Glumica igra u predstavi ‘Ciganin, ali najljepši’ u dramatizaciji jednog od najzapaženijih hrvatskih dramatičara čiji tekstovi osvajaju svjetske pozornice, Ivora Martinića, te režiji Ivice Buljana. Scenograf je Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, dizajn svjetla potpisuje Sonda 4, a video priprema Metka Golec. Premijera predstave će se održati 30. prosinca 2017 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
– Veselim se predstavi. To je sjajan roman Kristiana Novaka i pozivam čitatelje da ga obavezno pročitaju – naglasila je Jelena. Za 2017. godinu kaže da je bila dobra godina.
– A u 2018. godini samo da je zdravlja – rekla je Jelena u utorak na predstavljanju nove Carpisa Xmas kolekcije u Zagrebu.
Jelena PerčinU predstavi ‘Ciganin, ali najljepši’ igraju Nina Violić (Milena), Filip Vidović (Sandi), Franjo Kuhar (Japica Rudolf), Ivan Glowatzky (Milenin brat), Barbara Vicković (Milenina šogorica), Ana Begić (Fanika), Ksenija Marinković (Fanika starija), Nikša Kušelj (Nikola), Siniša Popović (Hamer), Vlasta Ramljak (Dracica), Mirta Zečević (Jadranka), Jelena Perčin (Goga), Kristijan Potočki (Štoplinof Drago), Dora Lipovčan (Eliza), Alma Prica (Albina), Tin Rožman (Mirza), Ugo Korani (Tompo), Ivan Colarić (Jasmin), Livio Badurina (Đani), Bojan Navojec (Starješina), Alen Šalinović (Policajac), Dušan Bućan (Nuzat), Josip Brakus (Azad), Luca Anić (Dilara), Damir Markovina (Hasan), Nikša Kušelj (Grk Papous), Silvio Vovk (Prevoditelj), Luka Dragić (Plančić), Krešimir Mikić (Bule), Goran Grgić (Padolek), Slavko Juraga (Taradi), Ivan Jončić (Načelnik policije), Zijad Gračić (Patolog).

HNK Zagreb – o predstavi:
Mladi Rom Sandokan zvani Sandi zaljubi se u Međimurku Milenu, bijelu ženu iz susjednog sela Sabolščaka. Ona, rastavljena u kasnim četrdesetima, nepravedno izbačena s posla, vraća se u rodnu kuću gdje se mora brinuti za svojeglava djeda. Nuzat, Kurd iz Mosula napušta obitelj i zemlju koju je zahvatio rat, u potrazi za obećanim životom u Calaisu. Plančić, PR iz zagrebačke policijske uprave poslan je na teren da zataška ubojstvo koje može eksplodirati u nasilje i veliki politički skandal. Veteran Domovinskoga rata održava krhki mir u selu, a policajac na zalazu karijere opsjednut je vizijama kao iz apokaliptičke TV serije Leftovers. Priče se račvaju i na kraju spajaju oko krvavog ubojstva.

Foto: Scena.hr

comment closed