fbpx

Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto

Premijera…

Planetarno popularna komedija Antonia Amurria od rujna na sceni kazališta KNAP

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Kako ubiti suprugu ili suprugaKazalište KNAP predstavlja vam 10 najopasnijih i najraširenijih tipova supruga i supruga koji na nas vrebaju na današnjem tržištu kao i gorka iskustva koja svaka normalna osoba s njima može imati. Planetarno popularna komedija ‘Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto‘ talijanskog autora Antonia Amurria premijerno će zaživjeti i u zagrebačkom kazalištu KNAP 29. rujna 2017. godine s početkom u 20.00 sati.
– Ovom urnebesno zabavnom i poučnom predstavom želimo širom otvoriti oči svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak kao i onim zaljubljenicima koji su u tu klopku već upali. Zato povedite svoju dragu ili dragog za ruku i provjerite na licu mjesta ne krije li se u vašem partneru ili partnerici jedno od onih devastirajućih bića čijoj eliminaciji treba neodložno pristupiti prije nego sami budemo nepovratno psihički dotučeni. U svakom slučaju, navečer, kad jedno pored drugog sjednete u naše zamračeno gledalište neka vam kroz um prođe mudra misao naših starih: Što nas ne ubije, možda nas zbliži – poručuju iz kazališta Knap.
Kako ubiti suprugu ili suprugaUlogu supruga u predstavi tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak uspješnih kazališnih djela poput „Ja tata“ i „Žene su s Venere , a muškarci s Marsa“, te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Antonio Amurri (1925 – 1992) talijanski književnik, scenarist i tekstopisac. Najpoznatiji je kao autor popularnih zabavno-glazbenih emisija na talijanskoj radio-televiziji. Također, autor je 14 knjiga od kojih su mnoge postali svjetski bestseleri. U svojim književnim djelima na satiričan način, s puno gorkog humora, ali i topline portretira rasap suvremene građanske obitelji.

Petar Atanasoski rođen je 1987.g. u Zagrebu. Dobitnik je nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu. Od 2016. g. član je ansambla Gradskog kazališta Žar ptica.
Iskra Jirsak televizijska je, filmska i kazališna glumica. Dobitnica je prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine.

Boris Kovačević (1960.) hrvatski je kazališni redatelj. Režirao je tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, tv reklama i manifestacija. Od značajnijih režija ističu se: “Münchhausen” i “Ja, tata!” u Teatru Exit, “Mi djeca s kolodvora Zoo” i “Dr. Dolittle” u Zekaemu, “Cabaret tri praščića” u Kazalištu KNAP, “Maturanti” u Dječjem kazalištu Dubrava, “Izumitelj” u Satiričkom kazalištu Kerempuh, “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” na Sceni Vidra. Od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Redatelj:
Boris Kovačević

Trajanje:
90 min.

Glume:
Iskra Jirsak, Petar Atanasoski

Skladatelj:
Ivan Biondić

Inspicijent:
Miriam Brajković

Majstori svjetla i tona:
Darko Crnčević, Željko Bandl Valeš

Dizajn plakata i programske knjižice:
Karaman design

Fotografija:
Ivan Vučić

trajanje predstave Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto: 90 min.
Premijera: 29. srpnja 2017.

Foto: Press