fbpx

Klape ponovno priredile spektakl na Stradunu

Najbolje hrvatske klape vrhunac sezone dočekale na Stradunu

Neke od najpoznatijih hrvatskih klapa – Šufit, Cambi i FA Linđo, sinoć su zapjevale na dubrovačkom Stradunu, a ove godine su s njima po prvi put pozornicu podijelili Tomislav Bralić i klapa Intrade koji nisu krili oduševljenje ambijentom i publikom.

Klapa Cambi

O ljubavi prema klapskoj glazbi u Dubrovniku svjedoči i veliki interes publike koja željno iščekuje koncert Klape na Stradunu svake godine. Svoje oduševljenje izrazili su i novčanicima, pa je koncert, kao i prijašnjih godina, i ove bio rasprodan.

Klape su dobrodošlicu itekako osjetile te su publici zauzvrat ponudile svoje najbolje pjesme koje su i domaći i strani pjevušili tijekom cijelog koncerta. Zadovoljni su bili čak i brojni gledatelji koji su nažalost ostali s druge strane ograde, no jednako su revno podržavali izvođače pljeskom kao i oni s ulaznicama.

Klapa Šufit

Tradicija ove manifestacije započela je koncertom 2012. godine koji se pokazao kao pravi glazbeni spektakl i nešto što je Dubrovniku nedostajalo. Spoj klapske glazbe koja je pod zaštitom UNESCO-a i očaravajućeg dubrovačkog ambijenta tvore posebnu atmosferu koju i publika i glazbenici obožavaju. No ovog ljeta nije samo dubrovačka publika uživala u klapskoj pjesmi – naše klape prezentirale su je uzduž obale na raznim koncertima i festivalima.

Klapa Fa Linđo

Valja napomenuti da je ovo svakako godina klape Šufit u kojoj obilježavaju treće desetljeće postojanja. Tim povodom su u veljači rasprodali slavljenički koncert u Lisinskom, u srpnju splitski Peristil, te će za svoju mnogobrojnu slovensku publiku nastupiti 10. listopada u ljubljanskom Cankarjevom domu!

Foto: Scardona