fbpx

Matija Prskalo i Mladen Vulić u odličnoj predstavi Bez trećeg

Kazalište Knap…

Ljubomora nije posljedica jednog čina, nego jedne mogućnosti koja uvijek postoji u mislima onoga koji voli, da bi mogao stupiti u akciju bilo tko, tko bi mogao biti onaj treći, citat je iz sjajne predstave Bez trećeg

Matija Prskalo i Mladen Vulić

Matija PrskaloJučer je u kazalištu Knap bila premijera psihološke drame ‘Bez trećegMilana Begovića. Matija Prskalo igra Gigu čiji je suprug nestao u ratu. Godinama se nadala da će se njezin suprug jednom vratiti, zamišljajući taj romantičan susret. No kako su godine prolazile, tako se mijenjao i njezin život. Suočila se sa životom pokušavajući preživjeti. No nije gubila nadu da je njezin suprug živ i da će se jednom vratiti. Mladen Vulić sjajno je utjelovio njezinog supruga Marka koji se nakon osam godina vraća iz zarobljeništva. Vratio se kao emocionalno ranjen čovjek koji je preživio strahote zarobljeništva, a jedino što ga je održalo na životu je ljubav prema Gigi. No dok se on vraćao fikciji ljubavi, susreo je ženu koja je morala nastaviti živjeti. Njegov povratak trebao je usrećiti Gigu, no umjesto čovjeka kojeg voli, vratio joj se sudac koji joj je došao presuditi. Izjedao ga je crv sumnje da ga je svih tih godina varala.

Bez trećeg

Mladen VulićZamjerao joj je prosce koje je odbijala, zamjerao joj je jer je tih godina živjela, dok je on trunuo u zarobljeništvu. Njegova patnja zbog svega što je proživio, pretvorila se u silovitu agresiju koju je usmjerio prema Gigi. Smatrao je da je Giga krivac za njegovu srušenu fikciju ljubavi i nijedan dokaz da mu je bila vjerna nije ga mogao razuvjeriti. Nije joj priznao ni činjenicu da je njegov nestanak i njoj uništio život jer je smatrao da je njegova patnja neusporedivo veća. U jednom trenutku je kazao:
“U jednom paklu sam bio u drugi došao!” Ali suštinski uzrok njegovog bijesa nije bio u Gigi. Uzrok je ležao u ratu, u toj tamnici zarobljeništva u kojoj je Marko proveo osam godina, a Giga se nije mogla boriti protiv toga. Njegovo zarobljeništvo je zapravo bilo i njezino zarobljeništvo, a rat je zauvijek uništio i obilježio njihove sudbine.
Matija i Mladen sjajno su dočarali tu mučnu atmosferu dvoje ljudi koji su suviše propatili u životu, dočarali su tu agoniju ljubavi i ljubomore, agoniju koju prolaze oni koji su za ostatak svijeta mrtvi i oni koji moraju nastaviti živjeti. Predstava je nastala u produkciji Gala teatra.

Foto: Scena.hr