fbpx

Matilda u HNK Šibenik i HNK Zagreb

Mjuzikl…

MatildaU HNK u Šibeniku, 21. siječnja 2017. godine s početkom u 11,00 sati, na programu je izvedba nagrađivanog mjuzikla ‘Matilda‘ redateljice Nine Kleflin. Predstava ‘Matilda’ dječji mjuzikl za odrasle nastao je u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku u lipnju 2015. godine. Predstava je od tada stekla kultni status u Šibeniku i izvan njega. Autori predstave su: Marijana Nola (libreto) Neno Belan (autorska glazba) i Nina Kleflin (režija).
U predstavi uživo svira glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke u sastavu: Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić.
Predstava tematizira pravo svakog djeteta i svakog čovjeka da se izbori za najkvalitetniji mogući život, usprkos nepovoljnim okolnostima koje ga okružuju.
Matilda je neobična djevojčica koja posjeduje moć telekineze. Ona može očima pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Vrlo je pametna i znatiželjna, iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica. Bez obzira na sve to, ona će preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke, potruditi će se da okruženje u kojem živi bude bolje.
Ona predstavlja simbol: hrabro dijete koje svojom dobrotom popravlja svijet. To hrabro, čisto i autentično dijete, dijete koje živi u najboljim odraslima, je i simbol i posveta cijelog Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji traje već 65 godina.
U predstavi glume: Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Orijana Kunčić i djeca dramske radionice iz Šibenika, te dječji zbor Zdravo maleni.
Scenograf je Osman Arslanagić, kostimograf Sara Lovrić Caparin, a koreograf Zorana Mihelčić.
Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 kn i 30,00 kn na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i jedan sat prije početka predstave.
A predstava Matilda gostuje i u HNK Zagreb, 22. siječnja 2017. godine s početkom u 17,00 i 19,00 sati

Foto: Press