55. MDF u Šibeniku – Pokrovitelj Kolinda Grabar Kitarović!
Piše: redakcija On 30 tra., 2015 At 11:13 AM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Pokroviteljstvo…

ŠibenikKolinda Grabar KitarovićPredsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prihvatila je pokroviteljstvo 55. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji se ove godine održava od 20. lipnja do 4. srpnja 2015 godine.
– U službenom dopisu iz Ureda predsjednice naglašava se i želja da predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i osobno prisustvuje samoj svečanosti otvorenja ovogodišnje Maja Trlajamanifestacije. Ovo pokroviteljstvo je veliko priznanje Festivalu i Gradu Šibeniku koji su zadržali kontinuitet pokroviteljstava od strane predsjednika Republike Hrvatske – rekla je Maja Trlaja, ravnateljica Međunarodnog dječjeg festivala.
– Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima dugogodišnji kontinuitet obiteljskog praćenja događanja na našem Festivalu tako da su njena djeca bila i direktni sudionici tijekom dosadašnjih festivala u Šibeniku. Međunarodni dječji festival je najstarija multimedijalna kulturna manifestacija takve vrste u svijetu. Prvi festival održao se 1958. godine. Koncepcija i humanitarni ciljevi Festivala imaju punu podršku UNICEF-a i UNESCO-a – kaže Trlaja.
FestivalU praćenje ovogodišnjeg MDF-a uključit će se programski i HTV na način da će se Svečano otvorenje prenosit uživo 20. lipnja 2015. na HTV2 i reprizirat 21. lipnja 2015. godine na HTV3.
Ovogodišnji MDF otvorit će se pop rock mjuziklom ‘Matilda’ prema romanu Roalda Dahla. Predstavu i protokol otvaranja režira Nina Kleflin, skladatelj je Neno Belan, libreto i stihove napisala je Marijana Nola, a scenografiju potpisuje Osman Arslanagić dok je kostimografkinja Sara Lovrić Caparin.

Foto: Press

comment closed