fbpx

Ne propustite: Kazališni rujanski klik

Osijek…

Kazališni rujanski klik– U rujnu 2007. propaganda HNK u Osijeku pokreće ovu, hvale vrijednu inicijativu dvojakoga učinka s nakanom da nakon ljetnoga odmora publiku dozove natrag u kazalište, ali i osječkoj publici prikaže predstave koje su obilježile prethodnu sezonu susjednih kazališta. U prvi mah zadržali smo se unutar granica Lijepe Naše, no ‘kazališni impuls’ odavno je već prešao državne granice. Sve u svemu, riječ je o sjajnoj prilici da sami sebe sagledamo u širem kontekstu – poručuju iz HNK u Osijeku.
Kazališni rujanski klik tako nam na programu nudi predstave ‘Plastika‘ koja je na rasporedu 13. rujna 2017. godine s početkom u 20.00 sati, predstavu ‘Harem‘ 14. rujna u 20.00 sati i 16. rujna s početkom u 20.00 sati predstavu ‘Živjele su sretno…?

PLASTIKA
srijeda, 13.9. u 20 sati

PLASTIKAŠto je bilo, bilo je. Novom snagom u novi život. Evo njih dvije, Katarine i Miline u elitnoj teretani zatvorenog tipa gdje čekaju personalnog trenera koji će im odrediti vrstu treninga. Samo za njih, da budu ono što nikada nisu bile. Poslije toga sledi čarobni skalpel dr. Štibohara koji će popraviti sve ono što je život pokvario. Milina i Katarina, u godinama kada se još nada, dale su veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se pre nisu srele njih dvije i nikada se i ne bi srele da nije ove male teretane i trenera koji nedopustivo kasni.
Dva dijametralno suprotna karaktera, dvije naizgled obične ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smiješne i bolne odrednice vremena u kome živimo, sučeliće se na spravama za korekciju tela i duše. Ishod njihovog susreta je krajnje neizvjestan, kao i naši životi uostalom.

HAREM
četvrtak, 14.9. u 20 sati

Ecija OjdanićRedatelj Ivan Leo Lemo
Igraju: 
Nela Kocsis
Barbara Vicković
Petra Dugandžić
Ecija Ojdanić

Emocionalno napetu priču o sudbini, iskupljenju i nesalomljivoj ženskoj snazi u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze izvode četiri glumice igrajući preko dvadeset uloga.
U Haremu koegzistiraju razni žanrovi, od komedije do melodrame.
Harem je i angažirana predstava jer ispod svih tih “svila i kadifa” krije se ono što danas nazivamo traffickingom. Tužna je činjenica da trgovanje ženama nije prošlost, već da neke od najfrekventnijih ruta te kriminalne djelatnosti i danas prolaze i preko naše zemlje.

I ŽIVJELE SU SRETNO…?
subota, 16.9. u 20 sati

I ŽIVJELE SU SRETNOKako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara pokazuje predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi uz slavljenicu nalaze Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije
onako kako se čini na prvi pogled…
Kao i u izvornoj bajci Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije oni su se zaručili i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga. Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s „instalebrity“ svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkriva predstava Gradskog kazališta – Scena „Gorica“; „I živjele su sretno…?“.
Ovakvom dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo.

Foto: Press – Kazališni rujanski klik