fbpx

Pet godišnjih doba umjetničke organizacije Eurokaz

Zagreb…

Pet godišnjih dobaU utorak, 14. srpnja 2020. godine s početkom u 21.30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena predstava Pet godišnjih doba umjetničke organizacije Eurokaz.
U predstavi glume Maruška Aras, Suzana Brezovec, Marija Šegvić, Ivan Sirotić i Robert Španić, dramaturgiju i scensku provedbu potpisuje Branko Brezovec.
O predstavi:
Predstava PET GODIŠNJIH DOBA, ambijentalna je tvorevina, kolaž, bolje rečeno nagomilavanje ne pretjerano dezorijentiranih literarnih izvadaka, sentenci, suvremenih sintagmi, slavnih tišina koje bi da slute upornu pripadnost nekom smislu. Taj smisao dao bi se sabrati, tek kao sjena njegova teksta, uokolo intervjua Sanje Nikčević, ugledne teatrologinje i profesorice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku kojeg je pod naslovom Kazalište ponovno treba biti mjesto dobroga, lijepog i svetoga dala Hrvatskom slovu u veljači ove godine.
Predstava je to koja bi da radi, ritualiziranim jezikom, na bistroj ljepoti svojih slika, surađuje s milošću bliskog ambijenta i zvukovima zastalih prostora, a razabire poeziju tamo gdje smo je zaboravili u tišini i nemiru samoće i samostalnosti, daleko od zajedničke misli.

Foto: Press