Premijera: Moje pjesme, moji snovi
By Snježana Županović On 18 tra., 2016 At 06:58 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

HNK u Osijeku…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Mjuzikl/Filmska uspješnica Moje pjesme, moji snovi na osječkoj pozornici

Moje pjesme, moji snovi– Kad sam prije dva mjeseca dobila libretto u ruke i kad su krenule prve čitaće probe, moram priznati da me malo uhvatila panika. Da li ću to zaista moći uspjeti napraviti? Kao što već svi znaju, ovo mi je prva ovako velika glavna uloga, i zaista sam htjela pokazati svima ( prvenstveno sebi ) da ja to stvarno mogu. S obzirom da sam rođena u Čakovcu, imala sam malih problema s naglascima, no mislim da sam ih uspješno uspjela savladati – rekla je o predstavi Moje pjesme, moji snovi operna pjevačica Ivana Medić.
U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku dana 29. i 30. travnja 2016. godine te 2., 3., 7., 9., 27., 28., 30. i 31. svibnja 2016 godine pod redateljskom palicom Nine Kleflin će biti premijerno izvedena hrvatska praizvedba mjuzikla ‘Moje pjesme, moji snovi’ Richarda Rodgersa i Oscara Hammersteina II pod dirigentskom palicom Mladena Moje pjesme, moji snoviTutavca.
– Stvarno sam se ovoj ulozi maksimalno posvetila i dala cijelu sebe u projekat, djeci s kojom radim i partnerima na sceni. Djeca su divna, jednostavna, draga i krasno pjevaju. Ostvarili smo lijep odnos i baš mi je bio užitak raditi s njima. Kod kuće imam dvoje male djece ( sina i kćer ) s kojima svakodnevno pjevam i plešem još otkako su bili bebe pa mi nije bio problem opustit se s malim glumcima i pjevačima – kaže Ivana.
Cijela ekipa mjuzikla ‘Moje pjesme, moji snovi’ na čelu s našom divnom Ninom Kleflin je odlična. Nina je jedna prekrasna osoba koja je zaista vjerovala u mene, u sve nas i da zajedno možemo napravit nešto prelijepo. Ja stvarno vjerujem da će istog mišljenja biti svi koji će doći pogledati našu predstavu. Radili smo po cijele dane, uvježbavali songove, koreografiju, mučili se s tekstom, smijali se, zezali, plakali i ono što je najljepše – sprijateljili. Najdraže od svega mi je to što sam uspjela napraviti predivnu ulogu, što sam uspjela izvući iz sebe stvari za koje nisam ni znala da imam, i to što sam upoznala sve te divne ljude. Svi zajedno smo napravili ogroman posao i mislim da će ova predstava biti pun pogodak za naše kazalište. Sve to možda i ne bi bilo tako da nisam imala veliku podršku svoje obitelji, prvenstveno svog supruga, prijatelja i kolega s Moje pjesme, moji snovikojima radim. Na kraju bih se još samo htjela zahvaliti svima koji su mi pružili ovu priliku i vjerovali u mene. Sigurna sam da ih nisam razočarala. A vas sve koji volite kazalište, pjesmu, ples, smijeh i suze pozivam da dođete pogledati jednu predivnu bajku, jer ova predstava to zaista jest – ispričala za portal Scena.hr prelijepa operna pjevačica Ivana Medić koja je utjelovila lik Marie Rainer.
Uloge:
Ivana Medić, Danijela Pintarić, Jasna Komendanović, Blaženka Targuš, Sanja Toth, Danijela Božičević, Snježana Lakotić, Đurđica Tomaš-Grubišić, Mirjana Peteš, Iskra Stanojević, Vladimir Tintor, Duško Modrinić, Zvonimir Ivanović, Nenad Tudaković, Jasna Odorčić, Aleksandar Bogdanović, Petra Blašković, Nera Stipičević i ostali… Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku (031 /220-749).

Foto: Press

comment closed