fbpx

Video: Tamburaši slavonske krvi i novi singl Kao ringišpil!

TSK…

Tamburaši slavonske krvi– Jedna pomalo klasična muško-ženska priča u kojoj se onih dvoje posebnih konačno pronađu i zaljube, uz naravno, obavezno prisustvo ‘ženske prirode’ koja zahtijeva malo trčkaranja, čisto kao dokaz ozbiljnosti namjere i Istovremeno, na šaljiv način portretiramo članove benda i radimo ‘skulpturalnu razglednicu’ grada Osijeka i te dvije radnje međusobno se isprepliću. Cijeli je spot u maniri teatra sjena – objašnjavaju ideju i stvaranje novog video spota članovi Tamburaša slavonske krvi (TSK).
Tamburaši slavonske krvi, kojeg čine već provjerena glazbena petorka – Vjekoslav Filipović, Božidar Grgić, Ivan Rendulić, Vjekoslav Gregić i Davor Mihaljević, donose vam svoj četvrti singl ‘Kao ringišpil‘.
Za ideju ovog prekrasnog video prikaza pobrinuo se pjevač TSK-a, Vjekoslav Filipović, dok su mu u režiji svoju profesionalnu pomoć pružili osječka glumica Katarina Arbanas te glumac i profesor Dramskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, Hrvoje Seršić.
– S TSK-om bilo je prekrasno raditi, jer oni teže da njihovi spotovi budu prava mala umjetnička djela. Kao profesoru na UAOS bilo mi je zanimljivo promatrati kako dečki uče i upijaju teatar sjena. Rad na spotu zahtijevao je neprospavane noći i puno proba, ali je protekao uz puno šale i smijeha. U suradnji s kolegicom Katarinom Arbanas, ocijenio sam da je TSK položio teatar sjena s odličnim (5) J’ – rekao je o trudu i radu članova TSK na novom spotu redatelj i glumac Hrvoje Seršić.
Pjesmu ‘Kao ringišpil’, Tamburaši slavonske krvi su 14.6. premijerno uživo predstavili na Glazbenom festivalu ‘Pjesme Podravine i Podravlja‘ u Pitomači. Njihov simboličan bosonogi nastup, kao čin podrške ljudima s poplavljenih područja s kojih i neki od članova ovog benda dolaze, popraćen je velikim i emotivnim aplauzom.
Pored nove pjesme, TSK su do sada izdali tri uspješna singla, ‘Nemir’, ‘To nisam ja’ i ‘Komadić vjetra’, kao uvertiru u prvi studijski album kojeg možemo očekivati tijekom iduće godine.
Snimke za koje se na setu pobrinuo snimatelj Goran Šantar u montaži je u video spot upriličio Boris Sekulić. Već ranije spomenuti glumci Katarina Arbanas i Hrvoje Seršić, uz članove TSK, oživjeli su i neobične karaktere u ovoj video priči…

Foto: Press
Video: [vsw id=”07hWAHg5Q-4″ <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]