fbpx

Premijerno: Tamburaši slavonske krvi ‘Kao ringišpil’!

Pitomača…

Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja

Tamburaši slavonske krviKad bi bend trebali opisati u pet riječi, mladići bi jednostavno rekli: ‘Ivan, Vjeko, Davor, Vjeko, Božo’. Svaki od njih svojom osobnošću dopunjuje priču ovog tamburaškog sastava. Pjesma koju će izvesti pred pitomačkom publikom na glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja 14. lipnja zove se Tamburaši slavonske krviKao ringišpil‘. Pjesmu ćemo premijerno čuti na festivalu, budući da je dečki drže u tajnosti sve dok ne bude završen njezin vizualni dio – spot o kojem također ne žele previše pričati. Samo kažu da spremaju iznenađenje. Pjesmu je napisao pjevač TSK-a Vjekoslav, a dečki ju opisuju kao prozračnu i vedru ljubavnu pjesmu.
Tamburaši slavonske krvi ili TSK tamburaški je sastav osnovan 2009. godine u slavonskom gradu na Dravi, Osijeku. Sastav čine petorica mladića koji su se Tamburaši slavonske krviupoznali u Osijeku, a spojila ih je ljubav prema glazbi. Osnovali su nešto drukčiji tamburaški sastav, a osim tamburaške glazbe, otvoreni su za nove, isključivo kvalitetne glazbene žanrove. Uz to što se traže i profiliraju u glazbenom smislu, dečki dosta promišljaju i pažnje pridodaju i vizualnom dijelu. Osnovna je ideja benda postavljena i utvrđena, ali on se i dalje razvija i kreativnost i talente svojih članova oslobađa u različitim smjerovima.
U Pitomači očekuju dobar nastup, dobar provod i dobru reakciju publike na pjesmu. Preostaje nam pričekati do subote, 14. lipnja, kad ćemo prvi put čuti pjesmu ‘Kao ringišpil’ u izvedbi Tamburaša slavonske krvi.

Foto: Press