fbpx

Silvia Ivić prvi put nastupa na festivalu u Pitomači

Pjesme Podravine i Podravlja

Silvia IvićSilvia Ivić je mlada i talentirana glazbenica koja će nastupiti na glazbenom festivalu Pitomača 2014. sa ženskim tamburaškim sastavom ‘Cure Iz Centra’. No nedavno je postala i članica benda Učiteljice. Scena.hr donosi ekskluzivni razgovor s lijepom glazbenicom.

Scena:  Kakva su očekivanja od nastupa na glazbenom festivalu Pitomača?
Ove godine nastupam na glazbenom festivalu u Pitomači sa svojim dosadašnjim bendom, ženskim tamburaškim sastavom ‘Cure Iz Centra‘. Nastupit ćemo s lijepom podravskom pjesmom Lane moje. Ovo nam je prvo sudjelovanje na tom festivalu, ali nemam velikih očekivanja. Samo se nadamo pozitivnim reakcijama.

Scena: Zašto volite festivale poput ovog festivala u Pitomači?
Volim ih jer se uvijek okupe ljudi koji se bave istom vrstom glazbe. Svi su pozitivni, dobro raspoloženi. Takve festivale najviše volim zbog druženja.

Silvia IvićScena: Kako je počela vaša glazbena priča?
Moja glazbena priča počela je još od osnovne škole sviranjem tambure u orkestru, zatim u nekoliko kulturno-umjetničkih društava te pjevanjem i sviranjem u raznim bendovima.

Scena: Nedavno ste postali članica benda Učiteljice.
Kolega iz benda nagovorio me da se prijavim na audiciju za novi ženski bend. Nisam imala baš prevelika očekivanja, ali pozvana sam na audiciju, prošla i, eto, sad sam ‘Učiteljica’!

Uciteljice 2Scena: Koliko se Učiteljice razlikuju od vašeg dosadašnjeg glazbenog smjera?
Pjesme koje sad sviram u bendu Učiteljice jako se razlikuju od mojeg dosadašnjeg sviranja. Do sad sam svirala pretežno tamburašku glazbu, no granice sviranja na tamburi pomalo su se pomaknule. Pojavljuje se sve više bendova s pop prizvukom tambure tako da mi je sad jako zanimljivo svirati takve pjesme.

Scena: Tko vam je uzor u glazbi?
Uzor u glazbi su mi svi glazbenici koji su uspješni u svom poslu, ali ne bih mogla nikoga posebno izdvojiti.

Silvia IvićScena: Tko vam je najveća podrška?
Najveća podrška su mi definitivno cure s kojima sviram, prijatelji i naravno roditelji.

Scena: Planovi i želje…?
Nemam nekih posebnih planova. Nikad ne znaš što će donijeti sutra, a želja mi je da i dalje napredujem u glazbi i da projekt Učiteljice bude što uspješniji.

Foto: Press/Privatni album