fbpx

Dušan Bačić ekskluzivno otkriva ženski bend ‘Učiteljice’!

One su Učiteljice…

Matea, Silvia i Ana su provokativne, iako su ‘Učiteljice’ zakopčane do grla

UčiteljiceDušan Bačić okupio je tri izuzetno zgodne i talentirane mlade žene u ženski bend ’Učiteljice’. Autor najvećih hitova posljednjih godina u Hrvatskoj i regiji u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr otkrio je da su djevojke već snimile prvu pjesmu i spot s Jasminom Stavrosom. Bačić je najavio da će njihov glas, odličan stas, uz zvuk violine i tamburice dobro uzdrmati glazbenu scenu.

Scena: Kako je došlo do naziva benda ‘Učiteljice’?
Kad smo odabrali tri najbolje djevojke koje su nam se javile na izbor za bend, imali smo u izboru nekoliko imena za ženski bend. Moralo je biti nešto upečatljivo. Ana je članica benda, koja svira violinu, i zaista je učiteljica i u privatnom životu. Ljudi interesantno reagiraju na ovaj naziv. Doživljavaju ga provokativno, iako su učiteljice zakopčane do grla. Baš to smo htjeli. Lako se i pamti. Predložio sam im ovaj naziv za bend, a cure su se prvo nasmijale, a onda se složile da će biti ’Učiteljice’.

UčiteljiceScena: Interesantan je spoj violine i tamburice. Zašto baš ovi instrumenti u ženskom bendu?
Producent Bojan Dragojević i ja, imali smo želju da unesemo osvježenje na glazbenu scenu Hrvatske i regije. Čini nam se da je u posljednjih nekoliko godina velika ekspanzija tamburaških orkestara pa smo se i mi malo željeli poigrati tamburicom, na svoj način, a violina je uvijek bila zastupljena u većini naših aranžmana i ova dva instrumenta daju jedan izvanredan zvuk koji nas inspirira da radimo hitove. Ova dva instrumenta ćemo ubaciti i u latino i klasične pop aranžmane. To će biti dosta drugačiji tretman ovih instrumenata u našoj glazbi. ’Učiteljice’ će na nastupima, naravno, imati pratnju klasičnog pop sastava. Ipak, pjesme i talent koje imaju Matea (vokal), Silvia (tamburica) i Ana (violina), će dati pečat ’Učiteljicama’.

Scena: Već ste napravili prvu pjesmu, recite nam više o tome te planove za bend?
Jasmin StavrosPlaniramo publiku iznenaditi s nekoliko vrhunskih pjesama i spotova ovog ljeta. Prvi singl je nastao u suradnji s Jasminom Stavrosom i za tu pjesmu je već snimljen i spot, a premijeru očekujemo već početkom svibnja. Pjesma se zove ‘Nema natrag’, ima brz ritam i prizvuk Irske. Stavros je sjajno otpjevao i bio je djevojkama od velike pomoći. Pogotovo na snimanju spota jer je ’Učiteljicama’ ovo ipak prvi spot. Učiteljice u timu iza sebe imaju i jednog od najboljih hrvatskih koreografa, Alena Sesartića. Odmah zatim izlazi i drugi singl, za koji spot snimamo ovih dana u Zagrebu, jedan veseli latino ritam s puno energije i Učiteljiceboja. I na ovom singlu nam gostuje jedna od najvećih zvijezda domaće scene. Početkom srpnja publiku ćemo počastiti još jednim velikim iznenađenjem, ali o tome nešto kasnije. Dakle, želimo da ’Učiteljice’ brzo dopru do srca publike. A kako i neće, tri prelijepe i talentirane mlade cure, dvije Hrvatice i jedna Slovenka, dvije brinete i jedna plavuša. Pa kupio bih kartu da ih vidim, čak i da ništa ne pjevaju. A pjevaju i sviraju vrhunski, vidjet ćete i sami. Tako ja nekad kažem u šali… Učiteljice imaju svoj YouTube kanal UciteljiceOfficial i Facebook Fun Page pod imenom Uciteljice, preko kojih ih možete pratiti i prvi saznati sve novosti i vidjeti nove spotove.

Foto: Privatni album