fbpx

Dušan Bačić: Stvaramo novi ženski bend!

Ekskluzivno…

Dušan BačićAutor najvećih hitova posljednjih godina u Hrvatskoj i regiji, Dušan Bačić u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr otkrio je da okuplja mlade glazbene nade koje će postati novi ženski bend. Sudeći prema dosadašnjim uspjesima, sigurni smo da će djevojke jako brzo postati popularne, a sadašnja glazbena scena će dobiti jaku konkurenciju. Dušan nam je ispričao zanimljive detalje i duhovite situacije dok je surađivao s velikim glazbenim imenima. Tako kaže da je njegova ekipa dobila i pokoji kilogram viška kad su radili sa Severinom. Pjevačica je tada bila trudna pa je stalno jela, a ekipa joj se s ‘guštom’ pridružila. Saznali smo i kako stvara hitove, ali i ponešto iz njegovog privatnog života. Dušanu i njegovoj supruzi Lidiji je danas posebno sretan dan jer njihova kćerkica slavi prvi rođendan.

Dušan BačićScena: Organizirate audiciju za izbor članica novog ženskog benda, kako je nastala ideja i zašto?
Kad malo pogledate oko sebe, sigurno ćete primijetiti da su na glazbenoj sceni dosta zapostavljene djevojke koje sviraju neki instrument. Mislim da treba ići na kartu iznenađenja. Kad govorimo o showbiznisu ja želim sastaviti takvu ekipu koja će svakoga iznenaditi svojim talentom i pojavom i razbiti predrasudu da dečki bolje sviraju.

Scena: Opišite  kakav će biti ženski bend?
Ovaj bend bi trebao okupiti mlade djevojke (ili sve one koje se osjećaju mladima), odlične glazbenice koje su stvarno spremne baviti se ovim poslom. Stalna putovanja, rad na sebi, snimanje spotova, nije nimalo lagan posao, osim ako to volite. A producent Bojan Dragojević i ja  ćemo se potruditi da djevojkama to bude jasno. Želimo sto posto stati iza ovog zabavnog i pop projekta. Želimo napraviti  hitove koje će pjevati cijela regija. Kao što svi pjevaju ‘Da se nađemo na pola puta’, ‘Tarapanu’, ‘Slučajno’…

Fayo, Dusan Bacic ,Maja Suput, Bojan Dragojevic

Fayo, Dušan Bačić ,Maja Suput, Bojan Dragojević

Scena: Mislite li da u regiji i Hrvatskoj nedostaje ženskih bendova?
Svakako da fali, ali prije svega fali dobrih glazbenika na sceni, a da pritom snimaju i sviraju dobre pjesme. Fali novih imena koja su sposobna prodrmati  ljude i koja mogu trajati duže od dva tri ljeta.

Scena: Grupa Feminnem je bila popularna, ali se raspala. Kakvo je vaše iskustvo sa ženskim bendovima?
Nemam iskustva sa ženskim bendovima i zato mi je jako interesantno sve vezano za tu priču. Feminnemke su bile odlične, ali ono što ja želim je da budemo još komercijalniji i da zaista drmamo top listama. To svakako zavisi mnogo i od cura, čini mi se da bi Feminnem i dalje trajao da su se cure malo bolje razumjele i da su imale isti cilj.

Scena: Koju vrstu glazbe će vaš ženski bend izvoditi?
Ili se trudim da napišem megahit ili uopće ne pišem. Bavim se komercijalnom muzikom i želim da moje pjesme pjevaju i mala djeca i generacija mojih roditelja. Ne kopiram američke hitove, i ne želim da slušaju ‘samo oni koji je razumiju’, već svi. Svakako nećemo ići u narodnjačke vode, ali tambure i violine mogu svirati i na drugačiji način i ne planiram odstupiti od toga.

Dušan Bačić, Željko Bebek, Ivana Selakov

Dušan Bačić, Željko Bebek, Ivana Selakov

Scena: Kako sve što radite postaje apsolutni hit, sigurni smo da se i ovom projektu smiješi blistav status hita i zvijezda, no kako nastaje hit?
Nisam ograničen žanrovima. Mislim da je to presudno, uz osjećaj za glazbu s kojim se rodiš. Zato moje pjesme pjevaju i Neda Ukraden, Željko Bebek, Severina, Crvena Jabuka te mlađi poput Ivana Zaka. Od dance glazbe, preko pop-rocka pa do istočnog prizvuka, ali na moj način. Svaka pjesma mi je zabava, svaki novi aranžman mi je izazov i svakako surađujem s najboljim muzičarima. S jednim od najboljih producenata Bojanom Dragojevićem i s još dosta glazbenika koji znaju više od mene, s Fayom, Mihaljevićem, Miroslavom Rusom, Duletom Alagićem i zbog njih mi je sve ovo uživanje. To se i čuje, siguran sam. Moramo biti sretni kad pjesmu završimo. Pored dobre pjesme, najveći dio zasluge nose pjevači koji od hita naprave HIT. Potrebno je da se sve kockice slože.

Scena: Koja duhovita situacija vam je ostala u sjećanju dok ste stvarali neku pjesmu?
Smijeh je sastavni dio svake moje suradnje. Bilo je puno smiješnih situacija, pogrešno otpjevanih tekstova. Sa Severinom je bilo interesantno jer smo snimali kad je bila trudna, a trudnice vole svašta jesti pa smo svako malo prekidali snimanje. I mi smo dobili nekoliko kilograma viška, ali ne znam kako je ona ostala ovako mršava.

Neda UkradenScena: Surađujete s najvećim zvijezdama, s kime vam je posebno draga suradnja?
Moje najdraže pjesme i moje prve hitove je otpjevala Neda Ukraden, tako da ona zaista ima posebno mjesto. Možda će biti i većih hitova, ali te pjesme koje je Neda otpjevala će mi uvijek biti posebne.

Scena: Koja je vama najdraža pjesma i izvođač?
Bajaga mi je uvijek bio uzor, prije svega zbog savršenih tekstova. Ima barem 10 njegovih pjesama koje su mi najdraže. A od mojih, to je sigurno pjesma ‘Da se nađemo na pola puta’.

Scena: Kako ste krenuli u estradne vode, koja je vaša priča?
Splet sretnih okolnosti 1999. godine mi je namjestio da kao 17-godišnjak počnem svirati klavijature s Nedom Ukraden. Kad dobijete takvu sedmicu na lotu u tim godinama i ne prokockate to, onda imate zaista veliku šansu. Mislim da sam svoju šansu, da naučim ovaj posao od najboljeg mogućeg učitelja, vrlo dobro iskoristio. Danas surađujem s ljudima koji su mi tada bili uzori i vrlo sam sretan zbog toga.

Scena: Što vaša supruga voli pjevušiti?
Moja supruga se zove Lidija, a preziva Bačić, ali nije pjevačica, iako po kući stalno pjevuši. Ona je Međimurka i od nje sam naučio i čuo mnoge međimurske pjesme, a ono što ona voli je uglavnom glazba 80-ih. Iako u posljednje vrijeme, kako imamo kćerkicu od godinu dana, pjeva najviše dječje pjesmice –’Nije lako bubamarcu…zum, zum, zum, zum… hahaha

Dušan BačićScena: Slobodni smo za neku ekskluzivu?
Najveća ekskluziva je rođendan koji slavi moja kćerkica Iva, a mi radimo tulum za nas ‘starije’, gdje se nadam da ćemo Lidija i ja konačno malo zaplesati jer mame i tate uglavnom nemaju vremena za ništa. Šalim se… U sljedećim danima očekuje me nekoliko premijera… Zdravko Škender s jednom lijepom brzom pjesmom, u travnju izlazi nova pjesma Nede Ukraden, a radi se i na novoj Severininoj pjesmi, zatim Jasmin Stavros s još dvije moje pjesme, ali o tom potom.

Detaljnije o stvaranju novog ženskog benda, kao i o prijavama pročitajte ovdje.

Foto: Privatni album, Nemanja Živančević