fbpx

Ekskluzivno Minea o ljubavi: Premijera spota ‘Srce zauzeto’

MineaScena.hr vam ekskluzivno donosi internet premijeru novog spota Renate Končić Minee za pjesmu ‘Srce zauzeto‘. Lijepa i romantična pjevačica u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr otkrila je detalje koje su javnosti malo poznate. Tako nam je ispričala kakva je žena kad se zaljubi i što joj je važno u ljubavi. Saznali smo i kako je nastala njezina nova pjesma ‘Srce zauzeto’ te zašto se pronašla u njoj.

Scena: U pjesmi ‘Srce zauzeto’ ste žena koja čeka svog muškarca, za njega se sređuje, priprema mu ukusnu hranu, priprema topli krevet, jeste li takvi u privatnom životu?
Rijetko pričam o sebi i detaljima u svom privatnom životu. Nekako svoju intimu pokušavam držati daleko od javnosti, iako sam svjesna da sam javna osoba i da se to od mene očekuje. Ono što mogu otkriti je, kad sam zaljubljena i u vezi, vrlo sam iskrena, predana i jako emotivna. Ništa mi nije teško napraviti za osobu koju volim. A priprema romantične i ukusne večere može biti posebno i veliko zadovoljstvo te detalj koji će samo ‘zasladiti’ vezu.

Scena: Što je vama važno u ljubavi?
Predanost, iskrenost i povjerenje. Nekako se samo po sebi nameće i razumijevanje bez kojeg veza sigurno ne bi mogla opstati.

MineaScena: Jeste li se ikad zaljubili toliko snažno da ste zaboravili na sve?
Ne baš da sam zaboravila na sve, ali da sam većinu stvari stavila u drugi plan to jesam.  Volim taj osjećaj zaljubljenosti i pripadanja nekome. Ljubav može napraviti čuda, daje neku posebnu energiju i optimizam. Svjesna sam da možda, posebno u početku veze,  malo i previše zapostavljam prijatelje, izlaske i sve ono što mi je bilo bitno kad nisam u vezi. No sve to s vremenom nekako dođe na svoje. Ali okružena sam ljudima koji to razumiju, a i sami znaju što je zaljubljenost!

Scena: Zašto ste se pronašli u ovoj pjesmi, što vam je u njoj posebno lijepo?
Već na prvo slušanje pjesma mi se jako svidjela. Volim brze i vesele pjesme i nema tu puno mudrosti. Ili vam se svidi ili ne… Imala sam sreću da me autor pjesme Branimir Mihaljević već toliko dobro poznaje da mu nisam trebala uopće objašnjavati što bi i kako htjela. Čim sam se najavila da ću doći do njega u studio, u dogovoru s Antonijom Šolom, pripremio je demo snimku za koju sam odmah rekla da je –  to to!

Scena: Iako ste posljednjih godina puno nastupali, malo ste bili u medijima, je li ovo snažniji proboj na estradnu scenu?
Zapravo i nije. Samo po sebi, zbog snimanja novoga singla i spota, kreće i pojavljivanje u medijima i eteru. Dugi niz godina sam na estradi, nauživala sam se i medija i pažnje javnosti , tako da zaista nisam opterećena time. Činjenica je da volim glazbu i pjevanje i svaki koncert za mene znači novi izazov i veselje… Bitna mi je moja publika, kontakt s njima i ta povezanost koju imamo zadnjih 18 godina. Mediji su jako bitni, no ja ih volim dozirati. Kad imam nešto za reći i pokazati. Kao što je to upravo sada, s novom pjesmom i spotom.

Scena: Slikar Nenad Janković vas je portretirao, kako je biti slikareva  muza?
Bilo je to lijepo iskustvo i druženje. Gospodin Nenad je bio zaista ugodan i susretljiv na snimanju i jako mi se svidio rezultat suradnje. Nije bio zahtjevan tako da je sve prošlo vrlo ‘glatko’, a vjerojatno je njemu bilo puno teže crtati mene koja sam stalno bila u pokretu, micala se i pjevala…

Scena: Radite li još u marketingu ili ćete se okrenuti glazbi?
Marketing je moja druga velika ljubav, prva je svakako glazba. Zato sam upisala, a prije tri godine i diplomirala, na Poslovnom Učilištu u Zagrebu, smjer marketing manager. Velika mi je željela bila ostvariti se u toj ulozi što sam i postigla radeći u privatnoj firmi te niti trenutka nisam požalila za tom odlukom. Vjerujem kako će u budućnosti u mojim daljnjim planovima, naravno uz pjevanje, veliku ulogu imati upravo marketing.

MineaScena: Što rado pjevušite kad ste sami kod kuće?
Iskreno, rijetko pjevušim po kući, uglavnom je to u autu. S obzirom na to da puno vremena provodim u njemu. Nemam ništa određeno, uglavnom su to pjesme koje su tog trenutka u eteru, no ako puste neku koja mi je posebno draga poput ‘Danas sam luda’ ili ‘Ti si mi u krvi’, ne ustručavam se pojačati do ‘daske’ i pustiti glas, ne obazirući se druge vozače, recimo dok stojimo na semaforu…

Scena: Vesela ste i vedra žena, na koga ste naslijedili taj vedri duh?
Po naravi sam vesela i optimistična, iako i sama imam i onih lošijih trenutaka. Trudim se uvijek misliti na lijepe i pozitivne stvari u životu. Kad mi je teško okrenem se ljudima koji me vesele, sitnicama koje me raduju… Romantična sam jako i volim malene romantične geste i trenutke, ali bez pretjerivanja. Imala sam puno romantičnih trenutaka, ali kad nekoga volite teško je izdvajati jer svaki od njih meni je posebno drag. Ali, kao što sam i rekla na početku, to su oni momenti koje čuvam za sebe i uživam u njima i nemam ih potrebu pričati u javnosti!

Scena: Kako provodite slobodno vrijeme?
Uglavnom s dragim i bliskim ljudima. Volim kvalitetno ispuniti dan i osjećati se korisno. Kad je lijepo vrijeme često ga provodim u prirodi, u opciji je uvijek i druženje s prijateljima i neki dobar roštilj. Po zimi, kad je hladnije uglavnom je to zatvoreni ambijent, kartanje s društvom ili neka zabavna igra. Male stvari me čine veselom! Ako mogu birati od večernjih izlazaka, uvijek ću prednost dati nekoji intimnoj i mirnoj večeri uz čašicu finog vina nego neki ludi izlazak u bučan i zadimljen prostor. Volim otići i u kino, obožavam kombinaciju dobrog filma i velikih kokica.

Scena: Kako održavate liniju? Koje vam je omiljeno jelo?
S linijom se uvijek mučim. Sklona sam brzom skupljanju kilograma pa moram jako paziti. Veliki sam gurman i prava Slavonka po tom pitanju, tako da mi je vrlo teško izdvojiti najomiljenije jelo. Ja u hrani naprosto uživam i vrlo je malo toga što ne volim. Imam periode u godini kad moram napraviti lagani režim ‘čišćenja’ i to mi jako teško pada. U to svakako spada reguliranje prehrane i na jelovniku su samo zdrave namirnice. Puno povrća na sve načine, zatim meso uglavnom kuhano, rijetko s roštilja. Ono što mi najteže pada je svakako nekonzumiranje kruha, tijesta, krumpira… I slatkom jako teško odolijevam. Vježba je neizbježna, aerobik barem tri puta na tjedan. Iako moram priznati da sam se zadnjih mjeseci pomalo i opustila po tom pitanju. Zimski dani su svakako rezervirani za vježbanje i to je ono što me čeka u narednim danima.

MineaScena: Najveseliji koncert?
Trudim se da mi je svaki koncert zabavan i veseli. Kad vidim da je atmosfera odlična, publika zadovoljna i raspjevana tada sam najsretnija. Bilo je puno jako veselih koncerata tako da mi je teško izdvojiti jedan.

Scena: Neka anegdota s koncerta?
U svih ovih godina bilo ih je jako puno. Kako smo danas razgovarali o romantici spomenuti ću jedan koji je imao iznimnu važnost za jedan mladi par, a ja sam imala sam čast sudjelovati u trenutku prosidbe. Zadatak mi je bio izvući djevojku iz publike uz želju da mi pomogne otpjevati pjesmu koju ja jako volim, istu je i ta dama jako voljela, slučajno, a radilo se o pjesmi ‘Princeza’. Dok smo pjevale, u jednom trenutku, i na binu je došao i njezin dragi, zamolio je djevojku za ples i do kraja pjesme grlio ju i ljubio i uopće ne moram spominjati koliko je to bilo dirljivo. Na kraju je kleknuo, poljubio joj ruku i prije nego ju je išta pitao već je dobio odgovor da, da, da…

Scena: Što vam je najvažnije u glazbenoj karijeri?
Dobre pjesme i podrška mojih obožavatelja. Važno mi je, naravno, i da uživam u glazbi jer da je drugačije ne bi imalo smisla. Uvijek govorim da je glazba moja velika ljubav i sve dok je tako i dok imam podršku mojih obožavatelja ja ću pjevati!

Scena: Koji su planovi u karijeri?
Prije svega, trenutno najvažnije, promocija novoga singla i spota tek onda nastupi i koncerti. Bliži se prosinac koji je svake godine ispunjen blagdanskim ozračjem, koncertima i nastupima i koji me uvijek vračaju u moje djetinjstvo. Nastupi za dječicu su nešto što me posebno veseli te ću nakon ponovno zapjevati, upravo na takvim koncertima, moje najveće hitove poput ‘Vrapci i komarci’ i ‘Good boy’…. Eto, odlučila sam se barem preko pjesme vratiti u doba koje smo svi jako voljeli i tako mojoj publici ispuniti želju!

Foto: Ivan Mijić

Pogledajte premijerno spot: [vsw id=”Og7sRzExWNk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]