Tihana Harapin Zalepugin: Prvi auto, prvi izlazak, prva udvaranja…
By Gordana Malašić Lazić On 15 lis., 2017 At 04:41 PM | Categorized As Intervju, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Za Scena.hr:

DETALJI IZ ŽIVOTA: Voljela sam u Italiji kupovati torbe i cipele. Veselila sam se svom prvom automobilu, a to je bio Fićo. Ozbiljno sam počela izlaziti tek kad sam završila fakultet, a udvaranje je tada bilo vrlo diskretno. Djevojke nisu potencirale susret, otkrila je modna agentica za portal Scena.hr

Tihana Harapin Zalepugin– Stare stvari volim darovati, pa onda žive na nekom drugom. Odjeća ima energiju. Kad se haljina i ja potrošimo, i više nemamo što reći jedna drugoj, tada je dajem dalje, i ona opet zaživi. Dobije ono nešto, što ja i ona više nismo dijelile – rekla je Tihana Harapin Zalepugin za portal Scena.hr. Modna agentica prisjetila se gdje je i kako nabavljala modernu odjeću u svojoj mladosti.

Šoping
– Tada smo išli u Trst. Obožavam to vrijeme. U Italiju nikada nisam išla po traperice jer mi nisu dobro stajale. Voljela sam tamo odlaziti po torbe i cipele. I po detalje. U to vrijeme se jako puno i šivalo. Moram priznati da sam čeznula za time da prestanem šivati, da uđem u dućan, odjenem i zadovoljna s time izađem van. Imala sam i jednu prijateljicu, sad to mogu reći, koja je donosila stvari iz Münchena. Ako bi tamo neki odjevni predmet nabavila za 50 tadašnjih njemačkih maraka, a meni prodala za sto, ja sam bila prezadovoljna. Uglavnom, snalazili smo se na razne načine – sjeća se Tihana uz osmijeh te dodaje:
– Sretna sam što sam živjela u vrijeme kad nam puno toga nije bilo dostupno, pa sam se veselila svom prvom automobilu, to je bio Fićo, pa prvom mobitelu… Mislim da je tada bilo puno više radosti, nego danas. I zato sam sretna sa svojom prošlošću. Ne bih se u to vraćala, nisam nostalgična, ali sam sentimentalna prema svojoj prošlosti.

Plesnjaci
Lijepa i uvijek dobro raspoložena Tihana pričala nam je o svojim prvim izlascima.
Tihana Harapin Zalepugin– U to vrijeme izlazilo se u osam sati navečer, a ja sam se s plesnjaka morala vratiti kući do devet sati. I sjećam se da sam jednom s plesnjaka kasnila 15 minuta, i da mi je tata opalio šamar. Ozbiljno sam počela izlaziti tek kad sam završila fakultet, tu u Zagrebu. Moje prijateljice su me tek tada izvele u prvi disko. Saloon, pa je bila otvorena Scena u Gajevoj ulici. To su bili moji prvi izlasci i to je za mene bio šok – sjeća se Tihana. Za kraj ovog razgovora, dotakli smo se i teme udvaranja.

Udvaranje
– Udvaranje je tada bilo vrlo diskretno. Gledali smo se, očijukali… Djevojke nisu bile te koje su potencirale susret. Ja sam bila pod staklenim zvonom, po starinski odgojena. No bila sam zaljubljena u dečke koji su bili onako frajeri. Mene nisu zanimali fini i pristojni dečki. Nego baš frajeri, koji su me maltretirali, varali i muljali, ali ja sam sve njih ostavljala. Svašta je tu bilo, ali sam bila ja ta koja je uvijek otišla. I tada je u moj život došao Saša i to konkretno. Saša i ja smo se jako dugo gledali – otkrila je Tihana za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr

comment closed