fbpx

Molièreov Don Juan u HNK

Don Juan na daskama Hrvatskog Narodnog Kazališta

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u subotu 8. listopada je izvedena ovosezonska premijera Molièreove predstave iz 1665. godine.

Radi se o poznatoj komediji baziranoj na španjolskoj legendi o zavodniku Don Juanu i priči o ljudskom licemjerju kroz njegov cinizam prema vjeri i ženama.

Režiju potpisuje Dejan Projkovski, Igor Kovač utjelovio je lik Don Juana, a Dušan Bućan lika Sganarella. Za dramaturgiju je odgovorna Mirna Rustemović, a za scenografiju Valentin Svetozarev.

Osim glavnih likova, predstavu su obogatili glumci poput Ive Mihalić, Kristijana Potočkog, Tese Litvan, Filipa Vidovića i drugih. Doris Kristić osmislila je kostime, a glazbeni skladatelj bio je Goran Trajkovski.

 

Ove godine obilježava se 400. obljetnica rođenja velikog Molièrea pa je premijerena izvedba Don Juana u HNK dobila dodatnu iskru ponosa. Ako ste propustili subotu, vječni zavodnik stat će na pozornicu još tri puta – u subotu 15. listopada u 18:00 sati, srijedu 19. listopada u 19:30 i petak 21. listopada također u 19:30.

Više o predstavi, glumcima i ostalima možete pročitati na web stranici HNK-a gdje također možete kupiti karte online za sljedeće predstave.

Foto: Press – HNK