Plazma Sportskih igara mladih u Zagrebačkoj županiji
By redakcija On 3 ožu., 2020 At 12:16 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Hrvatska…

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih velikom Turnejom radosti započet će u srijedu u Rugvici

Plazma Sportskih igara mladihVeliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Osnovne škole Rugvica u srijedu, 4. ožujka s početkom u 9.00 sati. Rugvicom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.
Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 22 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja dobila je Rugvica u Zagrebačkoj županiji. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Plazma Sportskih igara mladihPobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Foto: Press

comment closed