fbpx

Pseudolusove muke oduševile mladu publiku!

Talijanska drama…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pseudolusove muke– Došli smo u kazalište kako bismo gledali komediju ‘Pseudolusove muke.’ S bakom sam već pogledala predstave ‘Il barone rampante’ /’Barun Penjač’i ‘I bottoni del la montura’/’Puci z monturi’ . Predstavu sam pogledala sa školom i jako mi se svidjela i zabavila sam se. Neke od glumaca već sam i prije vidjela na pozornici. Po meni su najduhoviti likovi Hysterium i Centurion. Jedva čekam dan kad ću ponovo ići u kazalište – poruku je napisala Mattea, učenice 5. razreda OŠ Belveder.
Talijanska drama je sa svojom novom predstavom ‘Le fatiche di Pseudolus’ / Pseudolusove muke završila uspješnu turneju po Istri i vratila se u Rijeku s puno razloga za zadovoljstvo. U Umagu, Kopru i Puli gledatelji su pratili predstavu oduševljenim smijehom i dugim aplauzima  na otvorenoj sceni sve do samoga njenoj kraja. Uspjeli su ponovno napuniti gledališta ovih kazališta i gledateljima pokloniti pravi kazališni doživljaj.
A zahvaljujući radu tajnice Susanne Valenčić i nove ravnateljice Leonore Surian, te zbog uspješne suradnje s ravnateljima i učiteljima talijanskih škola u Hrvatskoj i Sloveniji, na izvedbama u gledalištima triju kazališta bilo je stotine djevojčica i dječaka koji su kao vrlo pozorni gledatelji zapravo sudjelovali u predstavi i proživljavali Pseudolusove pustolovine zajedno s dvoje zaljubljenika Calidorom i Philijom.
Pseudolusove mukeNa kraju predstave u Umagu, mnogi su učenici ostali da bi se fotografirali s likovima iz predstave i da bi postavili mnoga pitanja o radu u kazalištu i radu na ovoj komediji. Svi oni, kao i sva djeca iz Hrvatske i Slovenije koja prate predstave Talijanske drame, mogu novu upravu odsada kontaktirati i putem email adrese: [email protected], i na novoj facebook stranici: www.facebook.com/DRAMMAITALIANO (koja je već u prvih 5 sati prikupila 200 lajkova). Stranica postoji kako bi se Talijanska drama još više približila javnosti, dobila uvid u komentare i sugestije, te mogla svakodnevno obavještavati publiku o novostima koje slijede.
Odlazak u kazalište i gledanje predstava sigurno za svaku pojedinu osobu predstavlja pravi užitak. To je sjeme posađeno za budućnost koje će se razviti samo ako se prenese mladima.
Kako bi još više uključila najmlađe, Talijanska drama snimila je CD koji će se distribuirati zajedno s dječjim novinama ‘Arcobaleno’. Glumci i glumice pjevaju pjesme što ih je Bruno Nacinovich skladao za novu predstavu ‘Pinocchio‘. ‘Pinocchija’ je adaptirala i režira Elvia Nacinovich. Od 15. siječnja, od kad je predstava na pozornici, djeca i učenici različitih škola pjevat će zajedno s Pinocchijom, Geppetom, Plavojkom i svim ostalim likovima: “Neka nam živi Pinocchio, prekasni Pinocchio, magični Pinocchio, vječni Pinocchio!”

Foto: Press