fbpx

Goli i Ana trg nagrađeni na Međunarodnom filmskom festivalu

Cinema City festival…

Goli, Ana trg– Posebna pohvala u kategoriji ‘Fresh Danube Films‘ dodjeljuje se dokumentarnom filmu Goli, debitantskom ostvarenju hrvatske redateljice Tihe K. Gudac koja je istraživanjem povijesnih činjenica i obiteljskih sjećanja o Golom otoku pedesetih godina 20. vijeka uspjela ispričati veoma osobnu i dirljivu, ali u isto vrijeme i informativnu, sa stajališta politike bitnu i univerzalnu priču – navodi se u obrazloženju žirija.
Na 8. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Cinema City, koji se od 29. lipnja do 5. srpnja održao na više lokacija u Novom Sadu, nagrađeni su hrvatski dokumentarni filmovi ‘Goli‘ i ‘Ana trg‘, kao i hrvatska manjinska koprodukcija ‘Ničije dijete’. Dokumentarni film Goli Tihe K. Gudac i produkciji Factuma osvojio je nagradu publike i posebno priznanje žirija u selekciji ‘Fresh Danube Films’.
Dokumentarni film ‘Ana trg’ Jelene Novaković, u produkciji Restarta, također je osvojio posebno priznanje žirija u selekciji ‘Up to 10,000 bucks’, dok je manjinska hrvatska koprodukcija ‘Ničije dijeteVuka Ršumovića nagrađena kao najbolji film u nacionalnoj klasi, a glavni glumac filma Denis Murić je za ostvarenu ulogu primio posebno priznanje žirija.
Na 8. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Cinema City prikazano je šest domaćih većinskih i manjinskih koprodukcija. Uz spomenute nagrađene filmove prikazani su i kratkometražni Vrag u gospođici Jones Josipa Lukića te dvije manjinske dugometražne igrane koprodukcije, Krugovi Srdana Golubovića i Spomenik Michaelu Jacksonu Darka Lungulova.

Foto: Press