fbpx

Premijera: Robin Hood u INK GK Pula!

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Robin HoodU produkciji INK Gradskog kazališta Pula u mjesecu prosincu namijenjenom djeci, ali i njihovim roditeljima, bakama, djedovima na rasporedu je predstava Robin Hood. Marijana Peršić je autor teksta Robin Hood prema legendi, a redateljica i koreografkinja je Andrea Gotovina. Pretpremijera Robin Hoodpredstave Robin Hood je u subotu, 6. prosinca 2014. u 11,00 sati, a premijera isti dan u 18,00 sati. Predstava že biti na programu INK-a do zaključno 22. prosinca 2014. godine.
Robin Hood je legenda koja se predajom provlači već stoljećima njegujući mit o junaku, borcu za pravdu, za slabe i nemoćne. Tom snažnom društvenom akcijom Robin je Hood kao lik uvijek aktualan i svjež. I upravo ta tematska aktualnost i njen vremenski Robin Hoodkontinuitet su znakoviti, jer postavljaju svima nama pitanje: Ima li ikakve mogućnosti za društvenom promjenom, za borbu protiv nepravde, protiv tlačitelja, za slobodu?
U glavnim ulogama su (Robin Hood) Filip Lugarić, (Mali John) Aleksandar Bančić, (fratar Tuck) Damir Lampe, (šerif) Rade Radolović, (šerifovi pomoćnici) Svenia Antić, Gaia Radić, (princ John) Fran Vozila, (luda) Saša Marković, (lady Marion) Mateja Kurilić, (dadilja) Romina Vitasović, (Kralj Richard) Filip Josip Turk, (majka) Miriam Hichri i brojni drugi.

Nebo i zvijezde rodit će taj dan,
Kad prijatelji bit će svi bozi!
Tad ljubav više neće biti san!
Zemlje i ljudi u čvrstoj slozi!

Foto: Press