fbpx

HNK s predstavom Bella figura gostuje u Osijeku

Gostovanje…

Bella figura, Lana Barić, Ksenija MarinkovićNakon izuzetno uspješne sezone u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, predstava ‘Bella figura‘ Yasmine Reze u režiji nagrađivanoga srbijanskog redatelja Borisa Liješevića gostovat će u utorak, 5. srpnja 2016. godine na Osječkom ljetu kulture. Osječko ljeto kulture najznačajnija je kulturna manifestacija u Osijeku i cijeloj istočnoj Hrvatskoj koja 16 godinu za redom nudi građanima kvalitetne kulturne programe tijekom ljeta.
Bella figura, Lana BarićPremijera predstave Bella figura održana je 6. studenoga 2015., a riječ je o prvoj izvedbi ove drame u Hrvatskoj. Scenografiju potpisuju Numen / For Use i Ivana Jonke, kostimograf Leo Kulaš, glazbu je odabrao Boris Liješević, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistentica redatelja je Arija Rizvić. Nastupaju Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković.
Na netom dodijeljenim godišnjim nagradama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prvakinja Drame Lana Barić dobila je Nagradu Mila Bella figura, Dušan BućanDimitrijević za najbolje glumačko ostvarenje u protekloj sezoni, za uloge u predstavama Žena Josipa Kosora i Bella figura Yasmine Reze. Također, Ksenija Marinković nagrađena je Nagradom Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Bella figura na 23. međunarodnom fastivalu malih scena u Rijeci.
– Bella figura događa se jedne večeri koja započinje fatalnom pogreškom. Svojim dramama nikada nisam pričala priče, tako da nikoga neće iznenaditi što to nisam napravila niti u ovome slučaju. Osim ako nesigurno i teško tkanje života ne smatrate samo po sebi pričom – Yasmina Reza.

Foto: Press